Diverse

Acasă e un loc și un sentiment

Acasă e un loc și un sentiment

Acasă e locul unde, când intru pe poartă mă dărâmă un câine aproape cât mine și alți trei mai mici năzdrăvani mi se învârt printre picioare și mă împiedică. Acasă e locul ăla unde dimineața, când ies din casă îmi găsesc papucii în jumatea curții și pe vinovat uitându-se cu o față de milog la mine și parcă spunând Nu știu cum au ajuns acolo!  Tot acasă e acolo unde oricât de mult mi-ar plăcea toamna urăsc când pică frunzele și trebuie să le mătur, pentru că avem o curte al dracu de mare. Acasă e locul unde săptămânal miroase a ceva bun din bucătărie. Acasă e locul unde niciodată nu vom avea zăpadă frumos așternută. Cei 4 muschetari se vor lupta cu noianele de omăt și le vor învinge, lăsându-și lăbuțele peste tot covorul alb.

În ciuda a ceea ce se spune, că acasă nu-i un loc, e un sentiment, pentru mine acasă e un loc și un sentiment. Se completează reciproc și nu au înțeles unul fără altul. Dacă vă întrebați ce e cu  articolul ăsta, am să vă răspund că am primit o provocare de la Stona, care a lansat recent magazinul online stona.ro și care mă întreabă cum îmi place să-mi petrec timpul acasă. Dacă vreți să știți cine este Stona …

stonaaa

Și pentru că încă nu am răspuns provocării, doar am definit termenul acasă, așa cum îl simt eu, am să o fac acum. În ultimul timp mă relaxează bucătăria. Mă relaxează atât de mult încât de câte ori sunt foarte supărată mă pierd în rețete. Mi se pare fascinant cum unii oameni fac artă în farfurie și recunosc, mi-e puțin ciudă, dar asta e o altă poveste … Când eram de-o șchioapă, bucătăria era locul ăla îngrozitor în care mă punea mama să mănânc ciorbă. Iar eu uram asta. Nu îmi place ciorba și nu cred că mai e vreo șansă să îmi placă. Poate doar dacă-ar fi cu ciocolată. Acum, au trecut amintirile urâte și a rămas locul unde de prea puține ori ne strângem cu toții în jurul mesei și are loc procesul ăla ciudat și neînțeles de adolescenții răzvrătiți, numit comunicare. Îmi iubesc familia și, deși nu le-am spus niciodată asta nu aș concepe acasă fără noi, așa cum suntem.

Când e vreme frumoasă îmi place să-mi beau cafeaua în leagăn. Acolo ne-o bem cu toții în diminețile însorite, pentru c-a avut tata grijă să facă un leagăn unde încăpem 5 inși și doi câini :)) Ador să stau la curte, ador să am un spațiu în care să mă relaxez și care să nu fie în casă, ador să miroasă a struguri toamna și-a ghiocei în miez de primăvară.

Și cum mâine e sărbătoare, nu ar strica ceva relax și voie bună. Poate chiar o mică plimbare până la sediul Stona, pentru că începând de azi (13 octombrie) până pe 15 octombrie, inclusiv, are loc evenimentul Zilele Porţilor Deschise, unde invitatul special este Lorand Soares Szasz.

ffffffffffffffffffff

Eu zic că ar fi o experiență faină, de unde avem de învățat. Tie cum îți place să-ți petreci timpul acasă?

 

 

2 Comentarii

  1. Pentru mine acasă e locul ăla din care-am plecat la facultate acum mai mulţi ani. Şi cum ajung rar, nici nu mai contează cum petrec timpul şi aşa foarte scurt. E important să fiu acolo.
    Tare mult mi-a plăcut cum ai scris!

    Răspunde

Lasă un răspuns