SuperBlog

AIA Proiect îți proiectează visele. Tu doar visează!

– Uite puiul meu, acolo tati  ne face un balansoar frumos, din care  te vom privi cum îți vei exersa primii pași. Stai liniștit puiule, vom fi acolo să te ridicăm la nevoie. Căzăturile nu te vor durea, o să ai parte de cea mai verde și deasă iarbă, încât parcă ai să simți că mergi pe norișori.

Simțeam lovituri din ce în ce mai puternice. M-am așezat pe un truchi bătrân de copac, doborât de fulger și mi-am mângâiat burta. Juniorul meu era tare neastâmpărat. Dădea din piciorușe, parcă voia să o ia la fugă.

– Da mami, știu … știu că vei fi un băiețel tare jucăuș. Poate vrei să ajungi fotbalist. Hmmm…. asta e dorința tuturor băiețeilor când sunt micuți. Va avea mami grijă să ai un mini-teren de fotbal în spatele casei, aici, spre pădure.

– Clarisa? Clarisa, draga mea! Mi-am făcut griji! îmi aud soțul strigând disperat. Ce faci aici, iubito?

– Robert? Nu erai la fratele tău, să-l ajuți?

– Mama era îngrijorată că nu dă de tine. M-a trimis să te caut. Zice că în stadiul tău, ar trebui să umbli însoțită. Doar nu vrei să naști aici, singură. Dar chiar, ce faci aici?

– Îi prezentam juniorului viitoarea noastră casă. Știi, parcă îl simt mai agitat când suntem aici. Cred că îi place. Abia aștept să alerge prin curtea cu iarbă grasă, printre aleile de trandafiri, iar eu să-l privesc din bucătărie, în timp ce pregătesc prânzul. Mă bucur, Robert că am decis să ne mutăm aici. Avem niște vecini minunați, avem aer curat din păduricea asta, avem un cer albastru de care să ne bucurăm mereu. Știi cât de mult îmi doream să scap din acel bloc?

– Știu. Numai că mai avem de așteptat. Nu avem nici măcar un proiect de casă.  Nu aș vrea să te întristez, dar acum că vine copilul, vom fi ocupați cu alte treburi. Dar să lăsăm asta acum, ia mai bine să mă așez și eu aici, lângă voi. Haide draga mea, povestește-mi și mie cum îi povesteai juniorului.

Robert s-a așezat lângă mine. Era aproape de înserat. Un apus roșiatic învăluia zarea. Pe trunchiul acela de copac băteau 3 inimi, dar apăreau doar două umbre. Am privit terenul pe care urma să ne ridicăm locuința. Îl cumpărasem cu ceva timp în urmă, dar tot amânam din lipsa de timp și de bani începerea construcției.

– Iubitule? Vezi ce apus minunat avem? Mi-aș dori ca de acum încolo apusurile să le privim de pe viitoarea noastră canapea, din mansardă.

– Din mansardă spui? Deci vom avea o căsuță cu mansardă?

– Sigur că da! Vom avea o căsuță cu etaj și mansardă! Și știi la ce mă gândeam?

– La ce?

– Mi-ar plăcea enorm să pot privi constelațiile, să pot admira luna plină … așa că ar fi frumos să punem pe acoperiș o fereastră. La mansardă vom avea spațiul nostru intim. Acolo vreau să avem momentele noastre speciale în familie. Adică, va fi locul unde ne vom strânge cu mic, cu mare (sper că încă îți mai dorești și-o fetiță!) și vom râde, vom povesti, îi vom învăța pe copii constelațiile, vom privi prin telescop, ne vom uita la filmulețe vechi de familie…

– Hmmm, ai uitat de …? Oricum deja cred că voi adora mansarda!

– Pasiunea ta pentru cărți? Cum să uit, dragule? Vom avea o bibliotecă enormă pe peretele din living. Știi la ce mă mai gândeam? Când eram mică eram fascinată de locurile acelea secrete din spatele bibliotecii. Crezi că este posibil să avem o bibliotecă – magică? Iar atunci când apăsăm pe-o carte – falsă, să ne ducă în spatele ei, unde vom amenaja un birou pentru cealaltă pasiune a ta, caligrafia artistică.

– Sună atât de bine!  În sfârșit voi putea înfrumuseța literele în liniște. Să fie o zonă liniștită este foarte important pentru mine. Ai văzut că altfel nu mă pot concentra. Să știi că și eu m-am săturat să-l aud pe nea` Costel de la 4 cum ajunge acasă beat în fiecare seară și începe scandalul. Cred că juniorul nostru trebuie să crească într-un mediu plin de iubire, iar blocul ăla vechi și dărăpănat, prin pereții căuia se aud și furnicile cum încearcă să urce treptele de pe casa scării nu este deloc locul potrivit. Lasă-mă pe mine te rog, vreau să-ți spun eu cum văd curtea. În primul rând vreau să fie verde. Să fie verde crud, verde prăzuliu, verde smarald, peste tot verde! Mi-a ajuns culorea gri pe care o vedeam în jurul blocului. Vreau să respirăm aer curat, vreau neapărat un mini teren de fotbal, doar o să am băiat, nu? Iar ție draga mea îți voi amenja un hamac. Cineva trebuie să filmeze când juniorul va înscrie primul gol și de ce să n-o faci dintr-un hamac? Poate o mică piscină?

– Hmm, nu, nu piscină. Nu mi-a plăcut niciodată să mă bălăcesc. Și știi prea bine că nu îmi place la soare. Mai bine o terasă acoperită, unde să cinăm în zilele călduroase. Și musai un loc amenajat pentru grătar, pentru tine și prietenii tăi. Ar fi foarte încântați!

– Sergiu și Andrei? Cred că mai încântați vor fi de mini terenul de fotbal, la cât de copilăroși sunt. Iubito, s-a întâmplat ceva?

– Cred că cineva este tare încântat de ceea ce aude! Uite, simte!

– Seamănă cu mine, energic. Se pare că vrea tare mult să iasă. Nu e cuminte deloc, dragul de el. Haide să mergem acasă iubito, să te întinzi puțin.

– De ce să mă întind? Nu sunt bolnavă, îi spun amuzată. Dar ai dreptate, să mergem acasă, s-a lăsat răcoare.

Ne îndreptăm cu pași mici spre mașină. Îmi mai întorc o dată capul spre terenul mare și gol și zâmbesc la gândul că într-o zi acolo am să-mi văd băieții alergând după minge.

– Robert? Încă ceva! Drumul spre poartă, pe care mergem acum va fi o alee pietruită, iar de-o parte și de alta vor fi numai trandafiri!

– Că bine zici. Și mie îmi plac trandafirii, dar mi-am amintit. Aveam ceva important de spus în legătură cu casa. Eu am cam … am cam căutat o firmă care se ocupă cu proiecte case. Și mâine avem o întâlnire cu un reprezentant AIA Proiect, pentru că orice proiect de casă începe cu consultări inițiale. Apoi vom vedea pe mai departe ce și cum, important este că am găsit o companie ce se bazează pe seriozitate.

aia proiect

– Dar ai zis că … Robert, ce mi-ai făcut dragule?

– Am vrut să-ți fac o surpriză draga mea! Trebuia să afli după ce nășteai, dar ascultându-ți visele în seara asta mi-am zis că e mult mai bine dacă ai participa și tu la discuțiile de mâine cu reprezentantul. Îmi dau seama că viziunea ta asupra căsuței noastre este mult mai interesantă și fascinantă decât ce am eu în minte.

– Nici nu știi ce bucurie mi-ai adus în suflet! Mai spune-mi, haide, spune-mi! Cum pui tu totul la cale…

– Ce să îți spun draga mea? Hmmm … bine, uite. Știi ce m-a convins să aleg AIA Proiect?

– Ce?

– Am aflat că au în echipă un evaluator ANEVAR, care poate calcula valoarea casei atunci când va fi gata, lucru care ne va ajuta la stabilirea cotei de impozitare, asta printre altele. Primul pas este deja făcut, nu mai avem de urcat decât câțiva până ne vom vedea visul cu ochii. Acum haide draga mea, haide să mergem acasă …

– Mergem, dar … nu-i așa că în curtea noastră vor alerga 4 căței drăgălași?

– Patru?!

– Haide, dragul, haide, nu te opri! Așa frig s-a lăsat …

 

articol scris pentru SuperBlog 2017

Lasă un răspuns