SuperBlog

Alege o franciză care să te reprezinte

Alege o franciză care să te reprezinte

Ești un tânăr investitor dornic să se aventureze pe propriul drum. Lucru oarecum riscant, mai ales dacă nu deții experiența necesară ca antreprenor. Tot mai multe afaceri eșuează imediat ce iau naștere din diverse motive, cum ar fi alegerea greșită a locației, lipsa fondurilor, lipsa de încredere din partea clienților, etc. Tocmai pentru a evita o astfel de situație, poți alege o cale mai ușoară: franciza.

Ce este o franciză?

Este o afacere la cheie. Un concept de business implementat și perfecționat anterior pentru a genera profit, care mai departe este multiplicat și de către alți antreprenori.

Un exemplu bun de franciză, poate cel mai cunoscut pe plan mondial, este McDonald’s. În momentul de față în România există câteva zeci de locații sub același brand popular, cu același decor, aceeși organizare și care oferă aceleasi produse și servicii clienților.

De ce să investești într-o franciză?

  • Este un model de afacere de succes deja testat, îmbunătățit și proiectat pentru a fi multiplicat. Astfel riscurile unei afaceri la început de drum lipsesc.
  • Necesită un nivel minim de cunostințe în domeniul ales. Primești instruire atât tu, ca antreprenor, cât și angajații tăi. Ai parte de suport atât legal, cât și organizațional din partea francizorului.
  • Afacerea, de cele mai multe ori poartă numele unui brand cunoscut. În cazul unui start-up brandul începe practic de la zero și încrederea oferită de popularitatea numelui lipsește cu desăvârșire.
  • Cu o franciză începi direct la un nivel ridicat, în timp ce cu o afacere nouă pleci de jos iar dezvoltarea poate dura vreme îndelungată.
  • Primești din partea francizorului atât materiale și instrumente de marketing, cât și instruirea necesară pentru a promova afacerea.
  • Putere de cumpărare mai mare. Francizorul poate achiziționa produse și servicii la prețuri mai avantajoase.

Ce tip de franciză aș alege eu?

Una dintre cele mai profitabile francize din România care mi s-a părut că se pliază pe  domeniul meu de interes este franciza Patiseria Tineretului. Locuind în București, am observat că produsele acestor patiserii sunt preferate de foarte mulți oameni și mă gândesc că lipsa unei astfel de locații în cartierul meu ar putea constitui un mare avantaj. Astfel, aș beneficia de avantajele unei afaceri deja cunoscute și apreciate.

Locația unei astfel de afaceri este poate cel mai important aspect de luat în vedere atunci când începem. De aceea, acesta ar fi primul lucru pe care l-aș recomanda și altor antreprenori la început de drum. Pentru patiseria mea aș alege o stradă aglomerată, eventual în apropierea unei stații de autobuz sau a unui liceu.

Consider că patiseria ar fi o afacere de succes pe termen lung, care prin calitatea produselor poate atrage tot mai mulți clienți. De asemenea, când m-am gândit la patiserie am ținut cont de valoarea investiției inițiale și de  suprafața necesară, care este limitată mai ales în zonele aglomerate ale orașului.

Privind toate acestea, aș putea spune că franciza poate fi cea mai bună alegere  pentru  un viitor promițător.

Lasă un răspuns