SuperBlog

Când pleci la cumpărături singură și te întorci c-un sistem și c-un bărbat

Când pleci la cumpărături singură și te întorci c-un sistem și c-un bărbat

– Bună ziua! Vă pot ajuta cu ceva? mă întreabă timid băiatul blonduț îmbrăcat în uniformă. Pare că e nou angajat aici. Și mai pare că se cam teme să intre în vorbă cu clienții, deși dacă mă uit mai bine e destul de drăguț, hmmm… 

– Bună! De fapt m-ar interesa un sistem de boxe pentru înregistrare și mixare la domiciliu. Vreau să-i fac un cadou fratelui meu și cred că i-ar plăcea ceva puternic, cu o acustică excelentă. Ceva de calitate, desigur.

– Sistem de boxe… ăăă.. ok, haideți cu mine pe partea asta, și-mi face semn să-l urmez.

– Păi văd că aveți aici, eu deja mă uitam la sistemul audio S2000Pro de la Edifier. Sau ăsta nu e bun? Doamne, nu știe nici unde are marfa. Cine l-o fi angajat pe tăntălăul ăsta?

– Ăăă… da, ați făcut alegerea corectă. E super bun! Să vă spun ceva despre el?

Mă îndoiesc că știi.  Da, nu asta ar trebui să faci? Doar vrei să mi-l vinzi, nu?

– Sigur că da, îmi zice râzând. Să începem cu designul. După cum puteți vedea …

Design pe dracu! De ce să începi cu designul, când eu ți-am zis clar încă de la început că mă interesează ceva puternic și cu acustică excelentă? Ar trebui să-mi spui că difuzoarele au  puterea de 130 watt, că folosesc un  bass  de 5.5” cu diafragma din aluminiu  pentru o acustică excelentă și un sunet de excepție, sistemul folosește un set de înalte de ultimă tehnologie, un planar magnetic mai exact.

– Mă scuzați, dar …

– Niciun dar, n-am terminat! Acum după ce mi-ai vorbit despre toate astea, mă întrebi, dacă e ceva ce nu am înțeles. Pricepi? Dacă eu zic că e totul ok, tu trebuie să îmi oferi și alte informații, de exemplu îmi spui că aceste boxe au conexiuni multiple, respectiv intrări multiple. Mi le prezinți: optic, coaxial, aux, balance și Bluetooth. Îmi spui despre cele 4 presetări: vocal, monitor, clasic și dinamic. Trebuie să-ți meargă papagalul, pricepi? Mă privești direct în ochi când îmi spui toate astea, fără să te fâstâcești, ca un copil de grădiniță. Și musai să stai drept și nu-ți mai bălăngăni mâinile. Acum haide, vorbește-mi despre design.

– Ce să vă mai spun domnișoară? Văd că vă pricepeți mai bine decât mine… Am să încerc totuși să vă vorbesc.  Deci, ..

Ah, pe cât e de drăguț pe atât de prostuț.  Fără deci. Nu începi cu deci niciodată. Mai facem o încercare. Ascult.

– Puteți observa eleganța și aspectul luxos pe care îl oferă finisajul din lemn. Dacă fratele tău, pot să te tutuiesc, da?; cum spuneam, dacă fratele tău este pasionat de stilul clasic, dar totuși vrea ceva modern sistemul audio S2000Pro e tocmai ceea ce cred că l-ar reprezenta, pentru că îmbină stilul clasic cu elemente moderne.

– Mult mai bine. Și eu cred că l-ar reprezenta. Mai ales că știu cât de mult își dorește un astfel de sistem. Cred că voi rămâne la modelul ăsta. Chiar mi se pare că are tot ceea ce caut eu.

– Super! Dar te rog să-mi răspunzi la o întrebare: cum de ai știut atâtea detalii despre el?

– Păi tu crezi că eu vin la cumpărături neinformată? Nicidecum … acasă  mă documentez,  calculez și dacă se aliniează planetele în favoarea vreunuia atunci vin în magazin să-l văd pe viu, să mă asigur că e alegerea perfectă. Dar desigur, mă aștept ca vânzătorul din fața mea să mă convingă de asta, în schimb tu … nu prea te-ai priceput. Mă vezi că cer mere și tu-mi vorbești despre pere, nu așa se face.

– Ai mare dreptate, mai am de lucrat, sunt de numai două zile la raion, abia am ieșit in etapa de  instruire. Una e teoria, alta e practica.

Ahaa, deci e nou cum credeam. Hmm.. poate totuși n-ar fi rău să pun mâna pe el. E și simpatic și tinerel și pare că mă place.  Cred că te-aș putea ajuta să te perfecționezi. Am ceva ani în spate în relațiile cu publicul. Dar pentru asta, vii să mă iei la 6. Restaurantul îl alegi tu.

Lasă un răspuns