SuperBlog

Casă, dulce casă!

Casă, dulce casă!

– Cum vă descurcați cu banii acum că sunteți proprietarii unei căsuțe deloc ieftin de întreținut? întreabă Ioana curioasă.

– Să știi că nu e deloc așa cum pare. Suntem în regulă cu toate, ba chiar mai punem și de-o parte de la lună la lună.  Iar casa e superbă. Este exact ceea ce mi-am dorit. Are fix trei dormitoare și doar știi cât am căutat o casă cu trei dormitoare și baie pentru fiecare dormitor. Când am văzut că îmi îndeplinește această condiție aproape că nici nu mai contau restul. Nu știam că vom primi și un certificat energetic, dar asta ne-a încântat și mai tare pentru că am aflat că locuința se încadrează într-o clasă energetică foarte bună, deci aveam un consum bun de energie, nu pierdeam căldură, nu consumam aiurea nimic. 

– Păi da, acum nu se mai pot vinde case fără acest certificat energetic. Lasă că e mai bine că totul a fost așa.. Nu știi ce am pățit noi când am cumpărat casa de lângă soacră-mea? Nici nu vreau să-mi amintesc. Am dat o groază de bani pe ea ca să mai dăm pe urmă alții. După ce am aflat că locuința noastră respira căldură și nu erau izolați pereții, tavanele erau crăpate, geamurile și ușile trebuiau schimbate, am vorbit cu un auditor energetic și am făcut o listă cu ce trebuie făcut. Ohoo, câți bani am mai băgat acolo, mai bine mai strângeam și luam o casă nouă.

– Da, exact la asta ne-am gândit și noi. Și chiar avem deja două luni de locuit și e mult mai bine decât în chirie. Ne simțim mult mai veseli, avem fiecare spațiul nostru, avem căldură prin pardoseală chiar. Și ferestre mari și luminoase prin care nu numai că nu pierdem căldura ca în fosta locuință unde îndesam diverse haine pe la geamuri ca să nu mai intre frigul, dar acum avem parte de multă lumină naturală, de soare, de ideea unei încăperi moderne și performante.

– Mi-a spus Mihai că în sfârșit ți-ai amenajat locșorul tău. Dar nu mi-a zis și despre ce e vorba.

– Abia aștept să vezi. Chiar așa, ar trebui să vii pe la noi cât de curând.

– Vin cu cea mai mare plăcere, dar haide, vorbește-mi despre fericirea ta.

– Știi doar că mie-mi place mult să fac quilling. Mi-am amenjat un birou plin de flori, plin de tablouri din natură, cu munți, cu tot felul de chestii care îmi dau o super energie. De fiecare dată când lucrez acolo parcă aș fi în priză. Nici nu simt cum trece timpul. Seara am parte de un peisaj genial: apusul printre copaci. Să vezi cum se strecoară razele printre crengile uscate, creează umbre, parcă se joacă unele cu altele …

– Eram sigură că e ceva ce conține flori. Muuuulte flori, la cum te cunosc.

– Exact. Oricum există flori peste tot prin casă, prin curte nu mai zic. E o oază de unde ne luăm energia zilnică. Căsuța asta e paharul nostru cu smoothie, care ne energizează și ne face să ne dorim cât mai repede să ne întoarcem acasă.

– Abia aștept să vin în vizită!

sursă foto: brandcrowd.com

Articol scris pentru SuperBlog 2017

3 Comentarii

Lasă un răspuns