D`ale sufletului

Ce este dragostea?

Ce este dragostea?

Credeam că dragostea e altfel. Că te înalță și-ți dă aripi să te poți înălța și mai sus. Credeam că în fața unui om care iubește dansează munții și soarele i se pune coroană. Începe ușor, de nici nu știi ce e cu tine. Ca un pui de răceală ce se extinde subtil. Primii care trădează sunt ochii. Devin mai luminoși, parcă strălucesc și râd. Parcă-ar avea propria viață în care își caută celălalt întreg. Și totuși, de ce se stinge această bucurie din ei? De ce nu pot străluci o viață și-ncă un minut în plus?

Credeam că un om care iubește e capabil de orice. Dar poate astea-s numai filme. Credeam că un om care iubește își dorește mult mai multe. Mai mult timp cu celălalt, mai multe fapte, mai multe clipe. Dar poate că dragostea nu e înălțătoare. Poate așa vrem noi s-o vedem. De fapt nici nu știu ce să mai cred. Sunt mult prea confuză. E dragostea o toamnă? O toamnă ce apune lăsând în urmă nostalgia razelor. E primăvară când simți că ai renăscut, că-ți zboară fluturi în stomac și tot ce vezi e doar cerul albastru? Poate e o vară toridă când te simți prea plin? Când tot ce-ți curge prin vene e doar celălalt, când doar parfumul lui îl respiri, când e peste tot prin tine.. Sau poate e dragostea e o iarnă geroasă, cu a cărei simfonie albă ne desfătăm la ceas de seară, când din gheața de pe ferestre noi ne coasem visuri mute? Poate că toate cele 4 anotimpuri sunt cuprinse-ntr-un cuvânt din 8 litere: D R A G O S T E. Cât e simplu nu? Și totuși ce e dragostea? E dulce, e amară, e veselă, e tristă? Poate e un curcubeu, poate e doar ceva alb-negru?

E dragostea o panglică cu care te legi la ochi? E muțenie, tăcere, orbire? Freamăt, dor? Șoaptă, mângâiere? Sau poate durere?

9 Comentarii

    1. Chiar citisem textul tău și recunosc că n-am văzut niciodată rutina așa cum o vezi tu, ci ca fiind ceva puțin cam plictisitor. Dar nu m-am gândit ca această rutină înseamnă „binecuvântarea de-a respira împreună”, ca să te citez. Deci, da, e o definiție interesantă a dragostei.

      Răspunde

Lasă un răspuns