SuperBlog

Cu Avizez.ro mergem la munte!

Cu Avizez.ro mergem la munte!

150 lei +342 lei + 879 lei = prea mulți bani pentru un om cu buzunarele goale … Of, s-a dus și luna asta vacanța la munte, îmi spun și îmi îndes capul mai tare în pernă.

-Mițulici, iar ești botoasă? Ce s-a întâmplat? mă întreabă soțul  din baie.

-Ce s-a întâmplat? Tu nu vezi facturile astea? Enorme! E-NOR-ME!!! O să ajungem la sapă de lemn în curând …

-Știu și eu sunt îngrijorat, nu ne permitem nici o plimbare până la București. Eu zic să facem pasul cel mare. Am analizat situația și avem nevoie de niște bani ca să ne scutească de dat atâția bani.

-Tu te auzi ce spui? îl întreb mirată. Cum să facă niște bani alți bani mai puțini?

-Da. Simplu. Investim în casă, e adevărat că o să ne coste ceva, dar o să plătim mult mai puțin de acum încolo. Am putea începe cu o izolare. Casa moștenită de la părinții mei e destul de veche. Căldura se pierde toată prin pereți, prin tavan. O să ne mutăm în pod, acolo e saună, ia te du să vezi. Am putea să izolăm casa pe afară, apoi trecem în interior. Coborâm și tavanul mai jos, că parcă e prea înaltă camera asta, o aducem la același nivel cu celelalte. Apoi, trebuie să scoatem geamurile astea vechi că și așa se decojește vopseaua pe ele și punem niște geamuri termopan. pret-certificat-energetic-avizez-proba-superblog

-Hmm, îmi place cum gândești. Dar cum să facem? De unde să începem?

– Mai întâi de toate îl chem pe Mirel, băiatul de la www.avizez.ro . E prieten cu mine, i-am povestit de găurile din buzunarele noastre făcute de facturi. După cum mi-a spus, crede că această casă se încadrează în gradul E de performanță energetică, dar pentru a fi sigur de asta trebuie să facă o termoviziune asupra locuinței. Astfel o să intrăm  și în posesia unui certificat energetic și o să știm exact pe unde pierdem căldură. Chiar zici că suntem în Antarctica, brrrr!

-Știi, m-am gândit să schimbăm draperiile ….

-Eu mă strofoc să găsesc o cale să consumăm mai puțin și tu te gândești să schimbăm draperiile?

– Da, nu te enerva, dacă aveam niște draperii albe, sau un galben pal nu trebuia să stăm toată ziua cu becurile aprinse. Și mă mai gândesc să schimbăm lămpile alea din curte cu unele care se încarcă de la soare, iar în casă putem folosi becuri economice.

-Bravo măi mițulici, așa îmi place. Începem să învățăm să scădem costurile.

Peste 5 luni:

– Ce aer curat și ce priveliște superbă! Nu m-am gândit că o să mai reușim vreodată să ajungem aici, mă bucur că i-am ales pe cei de la Avizez!

-Și eu!

 

 

Lasă un răspuns