SuperBlog

Cu Colop matematica e distractivă!

Cu Colop matematica e distractivă!

septembrie, 2013

Am pășit cu timiditate în noua mea carieră. Învățasem în orele de pedagogie că puii de om trebuie ATRAȘI, trebuie STIMULAȚI și nu în ultimul rând IUBIȚI. Dar cum teoria este una, iar practica ne omoară, așa cum zice o vorbă prea cunoscută în țara noastră, mi-era puțin greu să găsesc o soluție ca orele mele de matematică să fie chiar faine. Și cum matematica, bat-o vina, se pare că e  o disciplină de înjurat , dătătoare de dureri de cap, ce să mai lungim, e o adevărată enigmă în viața elevilor, mai ales a liceenilor aflați în pragul bacalaureatului, aveam disperată nevoie de o salvare.

Și dacă liceeni se împiedică de-un radical, sau se pierd total când află că funcțiile pot fi surjective, bijective, injective și în rândul celor mici se pun aceleași probleme legate de matematică și de ce trebuie să învăț eu matematică Să fie oare 45 rezultatul lui 9×5? Dar 5×9 cât o face? …. Oare împărțirea se făcea prima ..?!

colop

Prima încercare de a găsi o soluție a eșuat încă din fragedă pruncie, sau mai bine zis bate vântul frunza-n dungă și ideea mi-o alungă …  Încercasem să-mi amintesc metodele prin care am fost eu motivată să învăț în școală, dar mi-am dat seama imediat că nu sunt metode umane  și în timp ce îmi sprijineam capul cu palmele,  mi-a sărit în ochi o reclamă pe revista colegei de catedră. Nu am citit decât Colop te ajută …și mai departe nu m-a interesat pentru că știam exact ce am să fac. Aflasem cu mulți ani înainte despre Colop, că este  cea mai mare firmă de distribuţie în domeniul ştampilelor în România și acum simțeam că o ștampilă este tot ceea ce îmi trebuie.

 

martie, 2014printer1111

-Bravo, Ionelia, ai calculat foarte bine! Imediat vei primi un zâmbețel. Vlăduț, imediat vin și la tine să văd ce ai făcut, așteaptă puțin să-i pun un FB în catalog  lui Mihai, pentru cel de-al optulea zâmbețel primit.

-Doamna, doamna și eu am terminat exercițiul!

…..

-Mă bucur foarte mult copii, că ați fost așa activi în ultima vreme. Mă bucur că sunteți super încântați de ștampila personalizată de la Colop. Să vă faceți tema și ne auzim ora viitoare!

Super ștampila asta mi-a salvat disciplina. Dacă ați vedea cum se îngrămădesc micuții să le corectez exercițiile și cât de mândri sunt când le ștampilez foile. Ba chiar unii lucrează în plus acasă și deja toți știu tabla înmulțirii fără probleme. Am decis de comun acord ca cine acumulează  opt ștampiluțe în caiet să primească un FB în catalog. Eu eram foarte mândră că-mi venise ideea asta custampila colop personalizarea unei ștampile și că aveam niște elevi foarte activi, copiii mergeau mândri cu caietele la părinți, iar aceștia veneau și mai mândri la ședințe că au odrasle inteligente.

Detașându-mă puțin din toată acțiunea, m-am gândit într-o seară la cât de fericită poate fi ștampila Printer R 40 (ăsta e numele ei tehnic, noi o strigam Zâmbilici) că aduce atâta bucurie în ochii copiilor. Deși era folosită 4 zile/ 7, câte 5 ore/zi nu părea nicidecum obosită și cred că ea chiar prinsese viață cu atâția pitici iubitori prin jur. Poate că dacă ar fi putut vorbi s-ar fi bucurat ori de câte ori era folosită. Dacă mă gândesc mai bine, folosită e un cuvânt așa urât, pentru că Zâmbilici era răsplată, era tot ce așteptau copiii după o oră de muncă. Poate că rolul ei, este mai important decât al meu. De ce spun asta? Pentru că fără ștampilă, aș fi avut niște elevi plictisiți, preocupați de trecerea timpului și de ceas, de gânduri către joacă și desene animate. În schimb, eu am niște elevi implicați 100%! Și când te gândești că nu am făcut mare lucru, decât să-mi creez propria metodă de a-mi arată recunoștința!

personalizare

Acest articol participă la SuperBlog!

 

 

 

3 Comentarii

Lasă un răspuns