SuperBlog

Cu Franke, bucătăritul devine mai ușor

Când vine vorba despre casă, cred că cu toții ne dorim să ne simțim confortabili și cât mai bine, căci dacă nu acasă, atunci unde? Nu știu cum este la voi, dar pentru mine, sufletul casei este bucătăria. Un fel de carte de vizită, aș spune. De acolo îți iei energia pentru întreaga zi, acolo te răsfeți cu preparate care mai de care mai gustoase, de acolo vin tot felul de arome …

Cu ceva vreme în urmă aș fi refuzat total ideea de bucătărie open space, însă acum, văzând fel și fel de modele și de stiluri, a început să încolțească în mintea mea dorința de a avea o bucătărie de genul ăsta. Singura condiție ar fi să fie spațioasă. Și mobilată cu gust. Aici desigur, este un pic de nevoie de ajutor. Cu ideile venim noi, cu produsele vin cei de la Franke. Franke este o companie elveţiană cu 70 de subsidiare în 40 de ţări la nivel global. Este cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume şi este lider în cercetarea şi dezvoltarea unor materiale şi a unor produse noi pentru bucătărie. Franke este principalul furnizor de sisteme incorporabile pentru bucătării casnice.

În primul rând, bucătăria mea ar fi aerisită. Ar avea ferestre mari, pe care să intre multă lumină, pentru că așa cum probabil bine știți, am un blog culinar. Am nevoie așadar de lumină pentru filmat și fotografiat. Nu-mi place mobilierul care lasă la vedere obiecte, deci mobila ar fi special gândită și aleasă încât să ascundă, nu să lase la vedere. Aș merge pe o culoare deschisă, ușor de curățat și de menținut.

Plantele ar fi peste tot! Ba chiar mă gândeam și la un perete verde, cu licheni decorativi. Mi se pare foarte fain să ai natura chiar în bucătărie.  Și pentru că spuneam că mi-aș dori o bucătărie spațioasă, atunci musai nu aș vrea să mă îngrămădesc să pregătesc ceva pe blaturi ci mi-aș dori o insulă. Mă atrage ideea asta de a avea un spațiu imens pentru gătit, să am destul loc de pus camera de filmat, deasupra să lucreze frumos o hotă Franke, din inox satinat, care să mă salveze de fum și abur și orice ar putea deranja, având în vedere că e o bucătărie open space. Franke propune o gamă de hote care pot funcționa atât în modul de evacuare, cât și în cel de recirculare, cu filtru de cărbune. Și-n plus, sunt maxim de silențioase și au un consum energetic redus!

La fel de important ar fi și un cuptor bun, care să coacă bine și să nu lase căldura să iasă. Și da, știu că un cuptor bun nu pierde căldura, dar eu am rămas cu gândul la bătrânul cuptor de acasă, a cărui ușă nu se închidea bine, trebuia sprijinită. Încălzeam nu numai bucătăria când coceam ceva, dar așa vai de el cum era, se descurca de minune. Aș alege tot un cuptor Franke, datorită tehnologiei care permite ca ușa exterioară să rămână rece. Suprapunearea mai multor geamuri termoflexive creează o barieră termică care împiedică transmiterea căldurii spre geamul exterior.

Cuptorul poate fi demoralizant. Dacă faci rabat de la calitate este foarte posibil să te alegi cu un cuptor prost, care să te facă să crezi că ești o gospodină nepricepută. Multe cuptoare ard preparatele, ori nu coc bine, iar femeile cred că nu știu ele să gătească. Bine, nu se pricepe oricine la gătit, dar cu siguranță cuptorul trebuie ales cu grijă. Diferența între niște eclere bune de mâncat și niște eclere bune de aruncat constă în câteva grade în plus sau în minus. Dacă nu-ți cunoști cuptorul, ori el pierde căldură sau nu e ceea ce trebuie, atunci n-or să-ți iasă în veci!

Cam așa ar arăta bucătăria mea, spațioasă, aerisită, foarte luminată și cu produse de calitate! Cred că aș fi în stare să și dorm în ea, nu mai zic de prăjiturit  și gătit zilnic.

 

articol scris pentru SuperBlog, proba 1.

10 Comentarii

  1. Bună seara! La mulți ani! 🙂
    Bucătăria e o zonă de relaxare dacă-ți place să gătești, e precum un scriitor ce-și pune pe masă cuvintele și încearcă să pregătească din ele ”mâncarea” pentru suflet, dacă cele două îți oferă satisfacții, te simți echilibrat și poți muta munții din loc, cum se spune! 😉
    Mulțumim pentru această postare interesantă și frumos scrisă!
    O seară binecuvântată!

    Răspunde

Lasă un răspuns