SuperBlog

Cum ar fi …?

– Andreeaaaaa, pune mâna de dă cu mătura, că diseară avem musafiri și acu trece timpul. Și după ce termini ajută-mă să bat cu telul blatul ăsta! Simt că o să-mi pice mâinile de cât am bătut la prăjituri azi, mă strigă mama cu o voce disperată, de parcă venea sfârșitul lumii.
Mă apuc să dau cu mătura, dar covoarele nu voiau deloc să se lase mângâiate de paiele prinse-ntr-o coadă și parcă un nor de praf plutea în jurul meu. Bine că am fost fată deșteaptă și nu am șters praful, mă gândeam în timp ce roboteam de zor. Și pentru că mă prăfuisem toată trebuia să fac și baie. Dar nu era deloc ușor.

– Mamăăăă, pune oala aia mare, știi tu care, cu apă la încălzit, că doar avem musafiri diseară, nu? Trebuie să fim curați!
Dar nici nu termin bine de vorbit că o văd pe sor-mea că intră pe ușă. Mda, acum mă pune să spăl și rufe ….
– Andreeeeaaa….urlă mama din bucătărie, dacă a venit sor-ta pune-o să se schimbe și ia-te de spălat rufe, că urmează trei zile de sărbătoare și nu mai putem spăla. Și vin` de pune cafea la făcut, ca eu sunt cu mâinile-n cocă.
Mda, ce noroc pe capul meu bombăn în timp ce iau oala cu apa încălzită pentru baia mea și-o vărs într-o copaie. Și începe Andreea și spală și freacă și spală, și chinuie-te de stoarce. Când o aud pe mama că iar strigă … cafeaua!!! Dăduse în fiert, pe aragazul pe care abia îl spălase. Apoi constat că era în jurul meu Lacul Roșu, nu glumă, iar eu eram udă leoarcă. Când au venit musafirii numai chef de ei nu aveam. În timp ce ne plictiseau cu nu știu ce poveste simțeam cum oboseala mă cuprinde și ochii mi se închid fără să mă pot opune.
– Andreeaaaa, mai dormi mult? Du-te și întinde și tu rufele alea din mașina de spălat.
– Mașină de spălat? Mașinica mea!!! Nu pot să cred! Am visat, a fost un coșmar…mamă ..spălam rufele de mână și.. și ..telu..oală cu apă la încălzit… M-am dat jos într-o secundă, m-am dus și am pupat toate electrocasnicele profesionale: pe domnul aspirator care face ca toată treaba să pară o plimbare, pe doamna cafetieră care nu murdărește aragazul, pe nenea sandwich maker, fără de care aș sta nemâncată dimineața, pe senzuala mașină de spălat care muncește juma` de zi în locul nostru. Am îmbrațișat boilerul ăla mare, care are apă caldă pentru toți.
Acela a fost momentul în care am realizat cât ajutor primesc de la aceste minunății. Și cât de încărcate și obositoare ar fi zilele fără ele. De atâta bucurie că nu a fost decât un coșmar, am decis să marchez cumva această zi. Am intrat fuguța pe internet, am tastat magazinul MarketOnline.ro. logo_marketonline_mic1Am rămas fidelă acestui magazin de când am achiziționat mașina de spălat, prima minune care ne-a trecut pragul, (în afară de tv și frigider). După lungi căutări, pentru că nu mă puteam decide, am ales să achiziționez un robot de bucatarie profesional, marca Philips. Nu v-am zis oare că și celelalte electrocasnice tot Philips sunt? Nici nu mă gândesc să le schimb pentru că sunt foarte mulțumită de ele.
Poate nu v-ați concentrat atenția pe importanța electrocasnicelor, dar vă rog un minut măcar, imaginați-vă : apă încălzită/fiartă „manual”, spălat de mână. Imaginați-vă doar cum ar fi să stoarceți ceva mai gros. Să nu uităm de măturat, prăjiturit cu telul. Cu ce râșnim boabele de cafea? Cu ce preparăm un suc de fructe?

Articol făurit pentru SuperBlog! 🙂

2 Comentarii

Lasă un răspuns