Diverse

Cum ați ajuns pe blogul meu – partea a doua

Cum ați ajuns pe blogul meu – partea a doua

Acum un an aproape am scris un articol despre cum s-a ajuns pe blogul meu. Din păcate termenii pe care mi i-a arătat nu au fost așa mulți pe cât speram, dar au fost totuși ceva. Din fericire, numărul scăzut al termenilor s-a compensat prin minunăția de cuvinte și  … nu mai dau exemplu că mă fac de râs. Articolul e aici, dacă vreți să vă convingeți. Astăzi, în urma unei discuții virtuale cu Potecuță despre cum scriem noi pe google mi-am adus aminte să intru să mai văd ce minunății au scris oamenii ca să ajungă pe Călător prin viață în ultima vreme.

Nu voi înțelege niciodată cum căutând mere ajungi pe un blog unde se scrie despre varză și cum căutând varză ajungi unde se scrie despre mere. Dar încurcate-s căile și oricât aș vrea, n-am să reușesc să le descurc, deci mai bine nu mai încerc să înțeleg nimic. Doar stau și mă minunez. Și râd. Și mă mai scarpin pe după ceafă la gândul că undeva, pe alte bloguri, apar termeni care-l fac pe proprietar să râdă și pe care eu i-am tastat. Cu mâinile mele, pe nea Google. Noroc că nu apar nume, sau adrese sau poze în dreptul termenilor. Ar fi fost rușinos să vedem cine ce caută.

De data asta nu știu cum aș putea să mai grupez pe categorii, dar am să încerc. Să începem deci cu  …

 1. Oamenii curioși. Categorie pe care am avut-o și data trecută. Nu-i rău să fii curios, dar când ajungi să cauți orice tâmpenie…

⇒ ce tablouri punem în dormitor? Îți faci o poză mare, mare, cam cât juma de perete, o înrămezi și-o agăți la capu’ patului, ca data viitoare să nu mai cauți pe google cum să-ți așezi în casă. Fiecare ar trebui să aibă propriile preferințe și idei. Zâc și eu, nu dau cu parul!

⇒ cum se face checul? Musai când te-apuci de făcut chec iei o sticlă de pălincă lângă tine. Pentru început iei o gură zdravănă (pentru încurajare, orice lucru făcut pentru prima oară are nevoie de încurajare), arunci niște ouă într-o oală mare, un tuci ar fi perfect. Nu de alta, da’ să fii sigur că nimerești. Mai iei o gură de pălincă și te-apuci să amesteci ouăle. Pui zahăr, pui făină, pui pălincă, pui esențe.. ăă, pardon, pălincă nu pui. Pălincă bei. Înc-o gură că te-ai descurcat bine și meriți. Torni într-o tavă. Compoziția. Pălinca o torni pe gât. Dai  la cuptor și mergi la somn. Când te trezești e gata checul. Ăăă… am zis că ouăle se pun fără coajă, da?

cum se desenează o bancă? Cu grijă și cu creionul.

ce înseamnă când visezi că mergi cu bicicleta? Că e așa frig afară și tu n-ai mai ieșit de mult timp la o plimbare. Doamnei biciclete îi e dor de tine, așa că spiritul ei te-a căutat în vis. Nu te speria, nu-ți face rău, vrea doar o întâlnire…

ce înseamnă când simți miros de tămâie? Că ai adormit în timpul slujbei și-a ieșit popa cu  cadelnița din altar. Ar fi cazul să te trezești.

ce înseamnă când visezi flori în ghiveci? Că ar fi cazul să le uzi pe ale tale.

când se întorc bărbații? Nu știu, eu sper că în curând.

2. Copiii cu teme pentru școală

descrie casa visurilor tale. Îmi sună a eseu, a mini eseu, ceva pe acolo. Și de ce să mai gândim noi când putem scrie pe net, că doar s-o fi găsind unu să scrie despre casa visurilor și n-o fi bai să împrumutăm 1-2-9 idei de acolo? Dacă ar fi să răspund, de fapt să descriu, că n-a fost o întrebare, casa mea ar fi cu multe suflete: 2-3 copii, 2-3 câini, 2-3 soți, etc. No, glumesc, nu vreau decât 1 câine :))

amintese-ti intamplari din viata de relataza una,urmarind un panlogic de idei. Pe asta am lăsat-o așa cum am găsit-o. La celelalte am adăugat eu diacritice, dar aici să mă ierte Dumnezeu, dar nu știu ce-o vrut să zică autorul. Presupun eu ce caută, dar mă întreb dacă o fi și găsit.

eseu lumea e un joc al întâmplărilor ajutor. Exact așa e. Întâmplarea face că tu ai căutat disperat (a se remarca disperarea, gravitatea situației – ajutor!!!) un eseu, ai ajuns la mine, Google te-a consemnat, eu am văzut și acum râd. Mă scuzi, dar asta e întâmplarea.

3. Oamenii perseverenți:

ești așa de frumoasă. Sunt sigură că nici el n-a știut ce caută, dar nici n-a găsit nimic. Nu s-a lăsat, nu nu, nici vorbă, a mai încercat o dată …

ești prea frumoasă. Parcă asta e altceva, nu? Când te uiți la o floare și-i șoptești acolo, între 3 urechi, (ale tale două și-a ei una) ești așa de frumoasă … parcă nu se întâmplă nimic. Nici nu se ofilește, nici nu înflorește. Eee, dar ia spune-i tu florii ești prea frumoasă, să vezi cum din boboc se face o splendoare!

 

4. Pur și simplu … oameni!

balerina care se învârte. Am văzut-o și eu. Se învârtea și când am văzut-o eu. Sper că între timp s-a oprit, altfel n-o să mai avem o balerină care se învârte.

poze cu bărbați frumoși la costum. Vrei să le înrămezi și să le pui tablou în dormitor?

femei în costumul Evei. Cred că i-a fost rușine să scrie femei goale. Ori voia să aibe frunză?

⇒toamnă ce frumoasă ești ca o zână din povești. Am căutat și eu, că prea sunt mulți termeni ce are legătură cu toamna și zâna din povești. Am crezut că e o manea, cam așa îmi sună, dar e un cântec pentru copii. No, să mă scuze autoru’!

dor călător așa nuntă așa chin. Aci nu comentez, că nu știu domne ce-a vrut să zică. Prea complex pentru mintea mea…

doi îndrăgostiți fac treaba aia în apă. Știu cum ai ajuns aici. Nea Google a văzut c-am fotografiat doi îndrăgostiți, c-am zis acolo ceva de apa din lacuri și le-a potrivit cum s-a simțit el mai bine. Și totuși … de ce vrei tu să vezi cum ăia doi fac-treaba-aia în apă? Hă?

10 Comentarii

 1. În primul rând, mulţumesc mult c-ai zis de potecuţă!
  În al doilea, mă bucur că discuţia noastră a dus la minunăţia asta de text. Am râs sănătos. Eşti într-un mare fel 😀
  În al treilea, de acum în colo nu mă mai stresez. Am văzut că se poate mult mai rău aşa că voi căuta pe google fix cum îmi vine pe moment 😀

  Răspunde
  1. În al treilea rând, exact așa să faci :)) Să se amuze și alții, nu de alta, când se uită la termenii căutați 😀
   În al doilea rând, mă bucur că ai râs 😀 Și eu am râs 😀 Dar n-am râs de mine, să ne înțelegem.
   În primul rând, ești sursă de inspirație, așa că eu îți mulțumesc 😀
   PS. Nu știu de ce am pus atâția zâmbăreți :))

   Răspunde
 2. Articolul asta mi-a inveselit toata ziua. „doi îndrăgostiți fac treaba aia în apă” — asa ceva…. te lasa fara comentarii. O sa imi studiez si eu blogul sa vad ce descoperiri fac 🙂

  Răspunde
   1. Statisticile mele sunt mai ‘normale’. Cei mai multi termeni au legatura cu niste cuvinte cheie despre blogul meu, desi ponderea unora dintre ei … ma sperie. E cazul sa abordez subiecte mai variate 😀

    Am si cateva descoperiri interesante, totusi:

    ce cadou sa primesc de ziua mea — asta e interesanta, nu stii ce vrei, dar te intereseaza totusi ce vor altii

    kopenhag isveç arası köprü — legatura cu blogul e de neinteles

    caut barbat pentru sara — inteleg legatura cu blogul, totusi formularea mi se pare amuzanta

    cum ai grija de lucruri — asta e cum ai zis tu, cineva care a cautat mere si a ajuns pe un blog despre varza 🙂

    ma dispera ticaitul ceasului — imi plac oamenii care se destainuite google-ului

    cauta in biblioteca volumele din care fac parte textele preferate pentru a citi mai mult — asta e prea profunda pentru a o intelege

    Multumesc pentru inspiratie, o sa fac acest exercitiu mai des 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns