SuperBlog

Cum îmi aleg ținutele

answear-patratDeși au trecut câțiva ani de când am terminat liceul, încă îmi aduc aminte de profesoara de biologie. Atât de tare mi-a rămas întipărită imaginea dânsei, că nu e nevoie decât să închid ochii și parcă o și văd. Și să-mi fie cu iertare că spun asta, dar când am văzut-o pentru prima oară, în primele zile de bobocie, am crezut că a confundat circul cu școala. Cu toate că era extrem de inteligentă, avea un stil vestimentar ceva mai … aparte, care stârnea mereu reacții nu tocmai frumoase printre elevi. Pe toată perioada liceului m-am întrebat dacă o arunca hainele după ce le poartă o dată, pentru că niciodată nu am văzut-o a doua oară cu aceleași haine. Mă întrebam cum o arăta dressing-ul, căci în mintea mea era mare cât un magazin.

Spuneam că stilul dânsei era mai aparte. Se îmbrăca extrem de colorat, în toate culorile posibile. Avea un păr extrem de voluminos, creț și lung până mai sus de umeri, ceea ce îl făcea să arate ca o claie mare și nearanjată. În obraji își făcea întotdeauna doi bujori roșii și dacă îi mai puneai un nas roșu arăta deja ca un clown. Dacă purta pantaloni verzi, își lua bluză mov, curea galbenă și neapărat la vedere, geantă roșie și pantofi albaștri. Niște mărgele cât să atârne greu, musai de altă culoare decât restul și niște inele pe degete, imense, cât să se vadă și de pe Lună, și alea în toate culorile. Și cam așa venea la fiecare oră, mereu îmbrăcată altfel, dar păstrând acest stil, care mi s-a părut foarte kitsch.

De atunci parcă întotdeauna am grijă să nu pun prea multe culori pe mine în același timp, ca nu cumva să creadă cineva că merg la vreun circ pentru copii, că sunt clown personal la vreo petrecere sau m-am deghizat în sorcovă.

La polul opus al acestui stil, se află un personaj feminin dintr-un serial turcesc, pe care l-am urmărit cu drag acum vreo 10 ani și pe care îl urmăresc și acum, în reluare și din ținutele căreia mă inspir. Nu are importanță cine-i femeia, care-i serialul și chestiile de flares-dla-kobietgenul ăsta așa că am să-i spun S. Ei bine, această S. e o tânără fermecătoare, elegantă, delicată, ce îmbină feminitatea cu masculinitatea atât prin atitudine cât și prin haine. Chibzuită, rezervată, dar în același timp senzuală și provocatoare. Urmărind-o, episod de episod cum se îmbracă, am început să împrumut din stilul ei pentru că mi se pare pe cât de decent pe atât de atrăgător.

De exemplu, răsfoind site-ul celor de la Answear.ro, am pus ochii pe două seturi pe care cred că le-ar purta cu siguranță și S., pentru că sunt asemănătoare cu ținutele purtate de ea în serial. Primul este setul Flares, format din pantofi cu toc Paris, din colecția Gino Rossi, jeansi Moffit, din colecția Pepe Jeans și bluza din colectia Missguided. Pantofii sunt confecționați din piele, au un vârf rigidizat și ascuțit, un toc subțire, sunt confortabili și vin foarte frumos pe picior. Blugii au talie înaltă, ceea ce pe mine mă avantajează enorm, mai ascunzând din ce nu trebuie lăsat la vedere și sunt confecționați dintr-un denim ceruit și elastic. Îmi place faptul că au forma conică și cad foarte bine pe pantofi, oferind un aer de eleganță. Și parcă se completează de minune cu bluza lejeră, din tricot neted, elastic și cu mânecă cu croială raglan.

În altă combinație, nici nu aș fi băgat în seamna o astfel de bluză, dar aici parcă este parte dintr-un tot. Nu aș vedea nimic schimbat, totul se potrivește de minune. Întreaga ținută oferă încredere, feminitate, senzualitate și decență.flares-dla-kobiet-1

A doua ținută pe care am mai pus ochii, tot inspirată din cele purtate de S. și care păstrează aceeași notă de decență și feminitate este tot un set, compus din aceeași pantofi cu toc din colecția Gino Rossi, niște jeansi din colecția Lee cu talia regulară, confecționați tot dintr-un denim ceruit. Îmi place că și aceștia cad foarte bine pe pantofi, având forma clopot, pe care nu o prea mai văd astăzi în ținutele tinerelor. Cămașa ce compune setul este absolut genială. Cred că aș purta-o zi și noapte. În primul rând îmi place modelul care este confecționat din țesătură ornamentată, cu un guler clasic. Este din colecția Medicine și este de tip casual. Apoi ador cum se așează pe corp și ce gingășie îi oferă.

Setul conține și niște ochelari, însă cum mie nu îmi plac în general ochelarii am să-i las deoparte.  Dacă ar fi să analizez cele două ținute alese, cred că au în comun faptul că sunt calculate. Ambele te fac să te gândești la o persoană deschisă, aranjată, căreia îi place să se îngrijească, care este mai old school în materie de haine (cel puțin forma ambilor blugi și gulerul cămășii din setul cu numărul doi, la asta mă duce cu gândul) și care vrea să se facă remarcată.

Personal, aș alege oricând una dintre aceste două ținute.

 

Articol scris pentru SuperBlog.

4 Comentarii

Lasă un răspuns