SuperBlog

Cum te scapă navigația auto de stresul de la volan

Cum te scapă navigația auto de stresul de la volan

Unii zic că o femeie la volan e o adevărată pacoste. De aici și nenumărate bancuri, ba chiar cred că bancurile cu femei la volan sunt mai numeroase decât alea cu polițiști. De bancurile cu blonde nu mă leg, că dacă mai e și-o blondă la volan deja ne întrecem cu gluma. Alții zic că femeile sunt mult mai atente decât bărbații, că ele nu au mania vitezei și mania întrecerilor cu ăla ce așteaptă lângă tine la semafor.

Dacă mă întrebați pe mine, am să vă spun că am văzut accidente provocate și de femei și de bărbați. Nu trebuie să fii femeie ca să conduci prost, cum de altfel nu trebuie să fii blondă ca să fii proastă. Și deși conduceam de aproape cinci ani un Renault Megane,  recunosc că aveam o problemă cu parcatul mașinii cu spatele. Mi-era frică pur și simplu de a parca mașina cu spatele. În garaj, în curte, sau în orice alt loc public o băgam cu fața. Mult mai simplu și fără bătaie de cap că era prea la dreapta, că loveam stâlpul sau că am virat prost din prima.

Mă resemnasem cu gândul că nu știam să parchez mașina cu spatele, dar parcă nu de tot. Mă sâcâia ceva acolo, ceva mic-mic, care mă făcea să ezit puțin de fiecare dată când mă aflam într-o parcare. Mă tot gândeam hai mă să-ncerc, dar faptul că nu era nimeni acolo ca să mă ghideze  mă descuraja.

Și pentru că tot sunt la capitolul recunoașteri, mai am una. Mă pierdeam. Cum adică mă pierdeam? Păi simplu. Dacă mă duceai pe niște străduțe întortocheate și mă lăsai singură, tot acolo mă găseai când te întorceai,  că nu eram  în stare să refac traseul în minte și să găsesc calea de întoarcere. Simțul meu de orientare în spațiu era cu minus. Probabil -∞ dacă stau și mă gândesc de câte ori am luat-o la dreapta și trebuia la stânga, sau de câte ori m-am învârtit în cerc, fără să-mi dau seama. Și asta e valabil și când merg la pas. Numai că atunci parcă îmi bat cât de cât capul să-mi aduc aminte din ce direcție am venit. Cu mașina însă era altfel … trebuia să fiu atentă la toate. Trafic, pietoni, semne, iar pietoni … creierul meu nu putea să mai gândească și drumul, era prea multedotec-edt-m098-navigatie-renault-megane-2-dvd-multimedia-android-gps pentru el. Era un adevărat stres când plecam cu mașina. Mă gândeam întotdeauna dacă găsesc locuri care să-mi permită să parchez cu fața, sau dacă nu cumva trebuie să ajung în cine știe ce locuri necunoscute. Așa că am început să caut soluții.

Am început întâi să caut un GPS și cum am găsit extrem de multe modele, am apelat la cineva, care mi-a recomandat un sistem de navigatie auto de la Edotec. Mi-a spus că un simplu GPS nu mi-ar fi așa de util cum mi-ar fi minunăția asta. Nu auzisem de așa ceva până atunci, pentru că nu mă interesase. Dar ajutorul meu m-a asigurat că nu este o firmă fantomă care a apărut peste noapte, ci au multă experiență în domeniu. În plus, au foarte multe recomandări de la clienții care au fost mulțumiți de produsele și serviciile lor.

motive

Acum au trecut mai bine de două luni și sunt fericita posesoare a unui Edotec EDT-M098. Și pot să spun că mă urc cu drag la volan și că ador să-mi aștept copiii când ies de la grădiniță. Jumătatea aia de oră pe care mi-o petrec așteptând e mult mai faină decât orice altceva. Ba chiar ăla e momentul meu de relax, momentul meu în care sunt liberă să fac ce vreau. Și asta pentru că navigațiile auto vin cu un pachet întreg de funcționalități:

SISTEM DE PARCARE INTELIGENT

Parcările nu mai reprezintă o problemă, pentru că navigația auto are un sistem de parcare inteligent  care  e ca un ghid  pentru mine. Cum funcționează? Simplu! La comutarea în marșarier, sistemul cuplează automat camera de marșarier, astfel eu văd tot ce se întâmplă în spatele mașinii. Fără teamă, fără frunte încrețită și transpirații.

img15

WIFI INCORPORAT+ VARIETATE MARE DE APLICAȚII ANDROID

Exact cum spuneam, așteptarea nu mai e deloc plictisitoare. Având internet și posibilitatea de a downloada GRATUIT o mulțime de aplicații timpul pierdut nu e în van, ci e un timp pierdut util. Fie îmi citesc mailurile, fie mă relaxez vorbind pe Skype  sau pur și simplu sărind din videoclip în videoclip pe Youtube.

2

APLICAȚII DE SCREEN MIRRORING MIRACAST & AIRPLAY

Probabil vă întrebați ce înseamnă asta. Și eu am avut dilema asta până am descoperit că îmi pot admira pozele din telefon pe monitorul HD mai mare, care  oferă o vizualizare mai bună și mai ușoară a hărților, imaginilor și a video-urilor. Fotografiile mele din telefon se transmit imediat prin WiFi,  astfel, în timp ce aștept mă pot uita la amintirile din vacanța din Grecia. Același lucru pot face și cu melodiile preferate sau cu filmulețele cu fetițele de când erau mici.

PRELUARE AGENDĂ TELEFONICĂ PRIN FUNCȚIA BLUETOOTH

Asta înseamnă un mod de a conduce în siguranță care poate salva vieți. De câte ori nu am primit apeluri la care era important să răspund, în timp ce conduceam … Acum există handsfree, care mă scapă de amenzi și de posibile accidente. Ba chiar pot apela pe oricine din lista de e-mail importată și îmi pot sincroniza agenda telefonică de pe mobil cu dispozitivul. Mai mult, funcția suportă apeluri de grup, așa că pot pune la cale întâlniri cu cele două surori în același timp. Nu sunt nevoită să le sun pe rând și să am același discurs. Vorbesc o dată și bine!

RAPORTARE TRAFIC ÎN TIMP REAL ÎNCORPORATĂ ÎN HARTA ORIGINALĂ

Asta e cea mai tare funcție evăr! M-a scutit de multe blocaje în trafic, pentru că e atât de inteligent încât știe ce mă așteaptă în drumul meu și mă duce pe cele mai simple căi spre destinație. Înainte petreceam foarte mult timp stând la cozi din cauza blocajelor, dar acum simt că am un mic extraterestru pe umăr care-mi șoptește pe unde s-o iau. Nu mă mai pierd, nu mă mai chinui să-mi aduc aminte pe unde s-o iau, nu-mi mai bat capul. Doar mă relaxez și conduc de plăcere.

REDARE VIDEO 1080 HD+ REDARE AUDIO FOARTE BUNĂ

Ceea ce înseamnă că suportă redarea fișierelor video (MP4) pe hard disk, USD, carduri SD și alte dispozitive conectate, redă imagini HD și un sunet clar. Fetele mele își pot viziona desene animate preferate, altfel nu se mai ceartă, eu nu mai țip la ele, conduc în deplină liniște (bine, nu chiar liniște, ci cu un fundal de hohote de râs, dar tot e mai plăcut decât înainte când nu aveau ocupație)

Nu credeam că o să mă cucerească așa tare o astfel de navigație auto, dar Edotec chiar a făcut-o! M-a scăpat de trauma parcatului și a orientării în spațiu și mi-a făcut ca timpul petrecut în mașină să fie mult mai distractiv și mult mai interesant!

 

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2016!

 

Lasă un răspuns