SuperBlog

Cumpără un suvenir, creează o amintire!

ArtCraft-768x521De când mă știu obișnuiesc să suprind momente, oameni și locuri pe care nu aș vrea să le dau uitării niciodată. Tocmai din cauza asta pe oriunde m-au purtat picioarele am fost cu aparatul de fotografiat la gât. Mi-ar plăcea ca la bătrânețe să-mi scot amintirile din cufăr și să le arăt nepoților și de ce nu și strănepoților. În ultimul timp însă, am simțit că sutele de poze cu care mă întorceam acasă nu erau de ajuns.  Ceva lipsea, ceva care să-mi amintească și mai bine de locurile vizitate așa că am început să cumpăr obiecte specifice respectivului loc. Aceste suveniruri, fie că sunt magneți, căni, farfurii, statuete sau păpuși tradiționale stau la loc de cinste pe raftul special amenajat din camera mea. Când le privesc încă simt emoțiile trăite, bucuriile și încă văd toate acele locuri deosebite. 12508842_1252776761405607_1156072984318711190_n

 

         De ce suveniruri?

  1. Pentru că peste ani, când le privești îți amintești de momentele în care le-ai cumpărat și de locurile în care ai fost.
  2. Pentru că  atunci când călătorim, știm cu toții că la întoarcere are loc binecunoscuta tradiție de cadorisire . Vrei un cadou unic și autentic pentru cei dragi?  Un suvenir potrivit este cu siguranță cea mai bună alegere.
  3. Pentru că prin aceste obiecte promovăm și susținem obiceiuri și tradiții , istorie și cultură.
  4. Pentru că sunt mulți cei care colecționează obiecte tradiționale, iar un suvenir le-ar înfrumuseța colecția.
  5. Pentru că printr-un suvenir poate reînvia un concept vechi, care în ziua de astăzi nu mai este la fel de cunoscut cum a fost sau este chiar dat uitării.
  6. Pentru că nu toată lumea developează pozele. Câți dintre noi nu am pierdut pozele digitale?

Uitându-mă prin colecțiile Art&Craft nu am putut să nu remarc designul atrăgător al unei cutii din lemn de cireș pe care i-aș dărui-o surorii mele, pasionată de bijuterii. Stofa moale, de culoare roșie din interior parcă i se potrivește perfect, culoarea ei preferată fiind roșu.

Mă tot gândesc la ce suvenir aș crea dacă aș face parte din echipa Art&Craft. Să fie oare șoșoni croșetați manual cu motive florale sau diverse motive care să reprezinte o anumită zonă? Sau mă mai gândesc la o mini cărticică pe județe (carte de dimensiuni reduse) care să cuprindă  principalele atracții turistice (aflate în județul respectiv) ilustrate manual.  Poate că ambele idei ar prinde contur pentru că în timp ce șoșonii ar putea fi purtați, cărticelele ar ocupa un loc important pe raftul cu amintiri.

 

Articol participant la Spring SuperBlog 2016.

4 Comentarii

Lasă un răspuns