Diverse

Descopera și tu Carolimetrul termic!

servetel caroliLuni. Prea dimineață pentru gustul meu. N-am apucat nici măcar să-mi beau cafeaua, că a și trebuit să plec să-mi duc odrasla la școală. Nu știu cum se aliniaseră astrele în dimineața aia, dar cert e că am prins toate semafoarele pe roșu iar la fiecare trecere de pietoni se găsea cineva care să traverseze. Un drum obișnuit de 12 minute s-a transformat într-un adevărat calvar de vreo 25 de minute.

– Hei, Roxana!, aud o voce din spate. Dă Doamne să nu fie Mirela, te roooog! Ultima oară am stat cu femeia asta de vorba o oră. Și nu m-ar fi deranjat dacă nu eram în parcarea școlii … îmi zic în gând  și mă întorc .

– Aaaa, bunăăă, zic și parcă simt cum mi se scurge zâmbetul de pe față. Ai venit cu Alex?

– L-am adus, da. Azi abia a vrut să se trezească. Copil mai leneș ca al meu nu cred că există. Cred că seamănă cu taică-su. Dar tu ce mai faci? Cum ești azi?

– Sunt după-amiază la muncă. Mă gândeam să trec pe la supermarket. De fapt știi, mă cam grăbesc …

– Aaa, păi și eu tot la supermarket merg. Ce bine că mergem împreună.. Poate după aia vii la mine să-ți arăt noua mea mobilă de bucătărie.

– Ăăă, ok, hai urcă-te în dreapta.

[…]

– Unde oi fi pus cheile astea? Hmmm, în buzunare nu-s … poate prin geantă, zice Mirela în timp ce aproape că răstoarnă conținutul genții pe casa scării. În sfârșit, uită-le! Așa, haide, intră. Musafirii primii. De fapt ce zic eu musafir că tu cunoști casa mea ca pe a ta. Hai direct în bucătărie. Fac o cafea și mai vorbim.

Bucătăria Mirelei era micuță, dar cochetă. Nu era genul de bucătărie pe care ar avea-o o gospodină adevărată, semn că nu prea gătea. Avea mai mult strictul necesar. Și exact așa cum mă așteptam era o dezordine totală. Firimituri de pâine lăsate pe masă, ambalaje, o cutie goală de lapte, codițe de roșii și …

– Doamne, Mirela, ai uitat salamul afară!

– Ooof, ce bărbat mi-am luat și eu …  Nu știu fată ce are, parcă îi e lene să strângă în urmă. Când am plecat să-l duc pe Alex la școală era masa curată. Uită-te și tu. Omul s-a trezit, a mâncat și a plecat… de strâns n-a mai apucat.

– Bine, bine, dar salamul ăla se strică. Alex e mic, are organismul sensibil, nu-i poți da chiar orice de mâncare. carolimetru-termic-servetel

– Stai tu liniștită! Din cauza lu’ barbate-miu mi-am luat #mâncarecunotificare, îmi zice Mirela râzând. Nu știi că am doi copii, nu unul?

– Mâncare cu notificare? Adică?

– Pe ce lume trăiești? Nu ai văzut și tu reclama cu produse Caroli? Au scos ăștia acum Salamul Semenic Extra cu o etichetă inovatoare, cu cadran termosensibil. Se numește Carolimetru termic. E șmecher fată! Uite, uită-te la ăsta? Vezi? Cadranul termosensibil e colorat în verde. Asta e de bine. Înseamnă că temperatura produsului e sub 8° .

– A… și presupun că se face galben când temperatura lui crește peste 8°, nu?

– Exact. E chiar utilă treaba asta. Astfel când mergi în magazin poți vedea dacă e păstrat sau nu la temperatură optimă. Dar oricum, nu numai în magazin. Poți vedea chiar dacă temperatura din propriul frigider e bună.

– Hmm… chiar simplu de tot și foarte eficient. Dacă-i verde e de bine, dacă-i galben ia măsuri! Super. Uite chiar nu auzisem de treaba asta și tocmai ce-am plecat de la supermarket. Dacă știam luam și eu. Eh… data viitoare.

– Da, asta e. Dar ce zici de mobilă? Doamne, știi cât am dat pe ea? Și prin câte am trecut până ne-am hotărât să o luam pe asta? Ohoo, hai să-ți povestesc ….

 

Lasă un răspuns