SuperBlog

Despre SuperBlog 2016 – impresii

Despre SuperBlog 2016 – impresii

Parcă acum câteva zile scriam articolul de înscriere în SuperBlog, că iată-mă scriindu-l pe cel de final. Nici nu știu unde s-au dus două luni, acum privind peste umăr, am impresia că s-au ascuns printr-un buzunăraș secret, ori că am visat, ori că orice altceva, dar în niciun caz că am participat. Totul a trecut prea repede și da, mi-aș fi dorit să mai fie. Poate că pe voi v-am plictisit cu articolele pe diverse teme, îmi pare rău, dar eu  m-am surprins și chiar m-am distrat. De la competiție la competiție observ că sunt capabilă să scriu chiar despre orice și zic eu că nu o fac chiar așa de rău. Am câteva articole de care sunt foarte mândră și pe care dacă le recitesc încă îmi plac (nu se întâmplă asta de prea multe ori :D) și articole „oi negre ale familiei”, care se puteau să fie și altfel.

Mai observ că odată cu trecerea lunilor mă cam lasă și memoria și nu numai că nu știu ce sponsori au fost în primăvară, dar nu mai știu nici ce note am luat sau pe ce loc am ieșit. Așa că iată cele douăzeci și patru de probe cu tot ceea ce au însemnat pentru mine.

 1. Black Tie – Answear.ro (90 puncte): Deși a fost o probă despre vestimentație, m-am simțit ca peștele pe uscat. Mi-a fost greu să leg cuvinte, mi-a fost greu să mă documentez despre cum și ce se poartă și mai ales unde, iar nota primită a fost ca o respirație de ufff, am scăpat! 
 2. Alegerea perfectă pentru un city-break low cost – Ryanair (87 puncte): Un articol scris în ultimele 2-3 ore, din lipsă de inspirație. Nu mi-a plăcut proba niciun pic, nici nu am știut ce să scriu și s-a văzut … la notă. Dar nu m-am plâns de ea, pentru că am știut că atât am meritat, nici eu nu mi-aș fi dat mai mult. Da, aș putea spune că articolul scris pentru această probă este unul dintre acele oi negre. 🙂
 3. Doctori în frumusețe – Farmec (99 puncte): La un punct diferență de câștigători. Ciudat este că și mie mi-a plăcut articolul meu :)) Dar ce-i drept, parcă nu m-am bucurat așa de mult pentru notă, pentru că au fost numai note mari.
 4. Do you speak… medical? – Swiss Solutions (90 puncte): Un articol la care mi-am dedicat câteva ore bune, dar care la fel ca la punctul doi nu mi-a plăcut. Nici ce a ieșit, nici proba. Dar eu zic că nota e destul de bună, n-am suferit prea mult după primirea ei.
 5. O zi din viața unei ștampile – Colop (92 puncte): Din punctul meu de vedere, cei de la Colop au fost puțin cam nehotărâți în ceea ce privește enunțul probei. Ni se cerea să prezentăm o zi din viața unei ștampile, iar cei mai îndrăzneți dintre colegii de competiție și-au făcut ștampilele din poveștile lor să vorbească, să gândească, să aibe viață practic, lucru ce i-a costat, pentru că juriul a spus că voia mai multă seriozitate. Mă bucur că am ales să scriu „cuminte” și să nu visez la ștampile vorbitoare (lucru pe care l-am făcut în ediția trecută).
 6. Turist în București, oaspete la –  Residence Hotels (90 puncte): O probă la care am scris cu drag și cu voie bună, deși se pare că nu a fost de ajuns, pentru că nota mi se pare mică. Eu sunt mândră de articolul meu cu Nelu și Măndița și chiar m-am distrat scriindu-l.
 7. Fii expert în rețelistică și conectică! – Conectica (89 puncte): Ușor dezamăgită de notă, pentru că munca de documentare a fost imensă. A fost un articol muncit sută la sută de mine, cu toate că uneori am vrut să cedez prea multelor informații și să cer ajutorul prietenului meu, care în câteva vorbe îmi explica ceea ce am înțeles eu singură după ore de căutat pe internet. Dar nâț, când ești încăpățânat stai și te chinui …
 8. Ce povești ar spune pantofii sport? – Answear.ro (95 puncte): A doua probă de la acest sponsor și prima care chiar mi-a plăcut cel mai mult. Am creat o piesă de teatru  pe care aș citi-o și copiilor mei pentru că așa tare îmi place. Nu e stilul meu de scris, dar m-am simțit chiar confortabil dându-le viață pantofilor sport într-un mod mai haios.
 9. Casă veche, caut performanță energetică nouă – Avizez.ro (92 puncte):  Un articol unde am împletit părticele din suflet cu chestii tehnice și greoaie, dar care mi-a adus o notă frumușică.
 10. Buchete Olla-laaa! – Olla (69 puncte): Sinceră să fiu, am fost extrem de tristă când mi-am văzut nota, pentru că a fost una dintre cele mai mici și nu am înțeles de ce atât. Am făcut și contestație, dar mi-a fost respinsă, așa că am rămas cu acest nefericit 69. E adevărat că am și răbufnit pe grupul de facebook al competiției și că le-am urat să li se ofilească toate florile, îmi pare rău, dar chiar m-am simțit jignită prin această notă.
 11. Navigați în lumea gadgeturilor auto! – Edotec ( 93 de puncte): Am scris un articol prea tehnic pentru gustul meu, nu știu cum a ieșit așa, dar mă uimește :)). Nota mi s-a părut ok, nu știu dacă e corectă sau nu, dar n-am avut nimic cu biata de ea.
 12. Casa viitorului începe azi, cu – AIA Proiect (80 puncte): Totală lipsă de inspirație, este unul dintre articolele terminate cu 20 de minute înainte de termenul final. Dacă nu mă însel, până am adăugat pozele și am citit varianta finală m-a apucat extrem de târziu și l-am înscris cu câteva secunde înainte de doișpe noaptea.
 13. O nouă dimensiune a divertismentului! – PartySnap (86 puncte): Este singura probă unde regret că nu am făcut contestație. Nu știu ce a fost în capul meu, dar acum îmi pare foarte rău, pentru că nu cred că doar atât meritam. Mie îmi place ceea ce am scris, mi se pare aparte față de alte articole, dar … în fine.
 14. Denim, te iubim – Answear.ro (94 puncte): Un articol scris cu drag, ce m-a purtat pe umerii timpului, prin copilărie. O altă probă de la Answear care mi-a plăcut.
 15. În așteptarea Crăciunului – RAO (92 puncte): Deși un subiect despre cărți poate fi scris fără suflare, mie mi-a fost extrem de greu să duc până la final această probă, pentru că mi s-a părut un pic vag enunțul. Nu am înțeles cât și dacă trebuie să povestim din cărți, sau doar să le prezentăm … în fine, a trecut, și nota m-a mulțumit. Ca să nu uit că editura oferă tuturor participanților câte un voucher de 30 lei.
 16. Reţeta unei vieţi sănătoase – SanoVita (99 puncte): În această probă mi-am descătușat sufletul, parcă nici nu am scris eu, ci el în totalitate. Am plâns, am râs, a fost un articol cu de toate, plin de emoție și din tot sufletul. Mă bucur că am reușit să transmit și juriului gândurile mele, chiar mă bucur.
 17. ARRIVAL. Cum comunici cu necunoscutul? – InterComFilm (97 puncte). Cred că ușurarea de după articolul de la SanoVita mi-a prins bine, că am reușit să mă redresez. A fost un curcubeu de note la această probă, unele mai fericite, altele deloc, iar 97-le meu a fost extrem de binevenit pentru că m-a ajutat să urc în clasament, după ce nota de la Olla m-a trântit semnificativ. (pe locul 42). Ce nu mi-a plăcut aici a fost limita de 1000 de cuvinte, pe care cu greu am respectat-o, la final, fiind necesar să mai tai din text. 😀
 18. Lift Me Up – Answear.ro (92 puncte). Scris în ultimele două- trei ore, tot din lipsă de idei, fiind a patra probă propusă de sponsor. Ce e prea mult strică, e adevărată zicala asta, pentru că fiind asemănătoare probele, au cam plictisit un pic. Dar nota m-a mulțumit și asta e important.
 19. Momente unice, în restaurantele Oliviers și Citroniers – Residence Hotels (96 puncte): O probă la care m-am simțit extrem de fain, unde am putut în sfârșit să visez și să scriu pe gustul meu. 🙂
 20. Wu Xing știe! – Wu Xing (90 puncte): Iarăși un curcubeu de note la această probă, iar 90-ul meu a fost chiar bun. Am scris un articol special, în 10 minute. 10 minute de pauză am avut, timp în care am reușit să-mi pun cele câteva idei în ceea ce ați putut citi aici. Cred că nu am să uit niciodată experiența avută la această probă, pentru că  în acea zi a decedat unchiul meu, cu care locuiam și a cărui moarte ne-a luat prin surprindere. Nu ne avea decât pe noi așa că a trebuit să ne ocupăm de tot într-un timp record. Și cam așa am reușit să scriu pe fugă, pe marginea patului, cu laptopul pe genunchi un articol ce mi-a adus 90 de puncte.
 21. Caravana destinatiilor turistice – CND Turism (93 puncte): Articol scris în ziua înmormântării, după ce am strâns tot ce era de strâns prin casă, cu câteva ore înainte de termenul final și cu mari dureri de cap. Nu sunt deloc mândră de ce a ieșit, nu îmi place, mi-ar fi plăcut să fie altfel, să scriu mai implicat și mai detaliat. Din păcate însă, după 2 nopți de nesomn, atât mi-a ieșit. Numai eu știu cât m-am chinuit să îmi iasă măcar cele 500 de cuvinte, care erau limita minimă.
 22. 1 + 1 = Style – Answear.ro (94 puncte): Ultima probă de la Answear (God, era și cazul). Slavă cerului că am avut „materie primă din viața reală” ( a se citi inspirație), că altfel nu mai știam ce să scriu. Din nou, unul dintre articolele înscrise în ultimul moment (dacă nu mă înșel, cu vreo 2 minute înainte de fix).
 23. Dăruiește FARMECul Crăciunului – Farmec (100 puncte): M-am lăudat destul aici, nu mai e cazul :))
 24. AVBS CREDITeaza promovarea online – AVBS CREDIT (94 puncte): Cea mai grea probă, pentru că nu am înțeles o iotă din ce trebuia să scriu, dar se pare că nu am fost așa paralelă, din moment ce am luat o notă frumușică foc.

Astea au fost cele 24 de probe și note și mulțumesc celor cărora au ajuns până aici cu cititul. Nu am vrut să rup articolul în două părți pentru că trebuia să îl am ca un tot și nu semi. Dacă am învățat ceva din tot ceea ce a fost SuperBlog 2016 e că nu contează dacă scrii în prima sau ultimele 2 ore, important e ceea ce scrii. Am avut articole scrise pe fugă în ultima oră notate mai bine ca articolele scrise cuviincios cu o zi- două înainte. Sentimentul pe care îl ai când îți tremură mâinile pe tastatură, ceasul arată 23:59 și tu te loghezi ca să înscrii articolul e neprețuit. Trebuie încercat măcar o dată, deși eu nu am făcut asta de dragul de a o face, ci fiindcă chiar atunci terminasem de scris.

Am mai înțeles încă o dată că fiecare e pentru el (ideea se aplică la un procent destul de mare de concurenți) și că atunci când unii iau o notă mică, ei se bucură (poate că e normal, nu știu). Absolut totul e subiectiv, chiar și acel criteriu de creativitate prezent în toate baremurile. Și da, există și oameni frumoși prezenți în competiție, dar cu toate astea am simțit un fel de falsitate ca atmosferă generală. Atâta timp cât nu era vorba despre articole sau despre note, lucrurile păreau ok, în schimb, cum cineva lua o notă mică și își prezenta nemulțumirea pe grup, cel cu notă mare la acel sponsor intervenea spunându-i că poate el e de vină, că poate el a meritat atât. Roata se întoarce de fiecare dată, însă și venea rândul falnicului să ia o notă mică, de data asta uitând că „poate el e de vină, poate atât  a meritat ” și exprimându-și nemulțumirile pe grup adresând juriului jigniri sau cuvinte urâte.

Dar repet, atâta timp cât discuțiile erau dintr-o altă sferă decât cele despre note și articole, lucrurile erau faine. Toată lumea prietenă cu toată lumea, până la momentul înjunghierii :)). Eh … oameni suntem. Sigur la Gală vor uita de tot și își vor zâmbi unul altuia. Prin față, nu pe la spate. Eu nu voi merge la Gală, pentru că sufăr de un sindrom numit ANTISOCIABILitate, dar poate cine știe, la anul …

Închei aici acest articol kilometric prin a vă mulțumi că m-ați citit și mi-ați urat numa` de bine. A … apropo, m-am clasat pe locul 19, cel mai fain loc de până acum!

13 Comentarii

 1. Îmi pare rău pt evenimentul nefericit din familie.
  Vreau sa te asigur ca o contestație la partysnap nu ar fi schimbat nimic. Am făcut eu și am primit un răspuns de groaza. I-Am tăiat de pe lista mea de sponsori, de companie, de orice. Ncsf!
  Felicitări pentru reușită. Pentru ca nu ai renunțat! 🙂

  Răspunde
 2. Barbalata Mirela

  Felicitari!!! Nu conteaza nota pana la urma. Ci munca ta. Stiu toti asteptam niste aprecieri. Asa se intampla si in viata de zi cu zi. Inteleg cum te simti. Stii ce am inteles eu in timp? Ca oricat ai incerca pentru ceilalti tu esti o neinteleasa sau frustrata. Asa ca mergi inainte. Persevereaza. Capul sus 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns