SuperBlog

Despre SuperBlog – impresii (ediția primăvară 2017)

Despre SuperBlog – impresii (ediția primăvară 2017)

Deja a trecut o lună de când s-a terminat competiția SuperBlog și eu abia azi am reușit să mă adun și să-mi scriu impresiile și să trag linia de final. Nu-i vina mea, zău, viața la țară, la curte, te ține într-o continuă mișcare. Sunt la a 4-a participare dar nu mă deranjează asta, îmi place ceea ce se întâmplă acolo, deși parcă ar fi căzut blestemul clasamentului pe mine. Nu pot să scap de locurile 18-20 de niciun foc…

 1. „Cuplul” apă + cafea, element al culturii organizaționale – La Fântâna (86 puncte): Sincer am fost puțin dezamăgită de notă, eu m-am distrat maxim scriind articolul, dar asta e. Nu toți gândim și apreciem în egală măsură un lucru.
 2. Puff…. Puff….. Pufulește-te! – Delaco (82 puncte): Mult mi-a luat până am găsit un subiect, care s-a dovedit cam prost ales, pentru că na, 82 e o notă mică. Chiar prea mică, dar cu toate astea am ales să nu fac contestație, pentru că nici mie nu mi-a plăcut cum am scris :))
 3. ¡ Frumusețea și încrederea se cultivă în familie! – Farmec (100 puncte): Nu este prima oară când câștig la Farmec, dar chiar nu mă așteptam. Se pare că unii apreciază foarte mult experiența proprie impletită frumos într-o poveste. Articolul câștigător este aici. Aplauzele și șampania se dau după citirea articolului curent, în secțiunea comentarii 😀
 4. ¡ Oricine poate învăța engleza… zâmbind! – English for all (80 puncte): Nota a fost poate pe măsura articolului, n-am prea înțeles ce se voia a scrie, dar important e că încă nu cred că engleza se poate învăța zâmbind, ci trudind. Dar vedem pe parcursul următorului an, pentru că sponsorul a fost generos și ne-a oferit tuturor celor ce am scris la această probă acces gratuit la platforma de elearning.
 5. Innovation game: Construiește o franciză de succes!- Francize.ro (96 puncte): Una dintre probele care mi s-au părut extrem de interesante și destul de grele. Mi-a luat ceva timp până s-a legat o poveste, dar mi-a plăcut mult ce a ieșit. 
 6. Agentul „Certificat Energetic” – Certificat energetic (96 puncte): Președintele Honolulu și servitorul lui bâlbâit mi-au adus o notă faină de tot!
 7.  Niciodată traduși de traduceri! – Swiss Solutions (92 puncte): Acum că am recitit articolul mi se pare urât pentru nota asta mare :)) Niciodată nu mi-au plăcut probele de la sponsorul ăsta … poate pentru că includea engleza. 
 8. ¡ Rețeta Aurora pentru distracție estivală – Hotel Aurora (98 puncte):  Un jurnal imaginar, un jurnal în care mi-am pus trei sferturi din suflet și care mi-a adus premiul 3 (sponsorul a suplimentat premiile, inițial fiind doar locul 1 și 2), ce constă într-un voucher de cazare. Mai mult de atât, Gala de anul acesta a avut loc la mare, gazda fiind chiar hotelul  Aurora. Generos sponsor, nu?
 9. AVBS îți CREDITează AFACEREA! – AVBS Credit (94 de puncte): Încântată de notă … și de articol terminat și publicat cu puțin înainte de termenul final 😀 Tare greu e să scrii despre credite și afaceri!
 10. ”Ștrumpfii: Satul Pierdut”, o nouă provocare pentru superbloggeri – InterComFilm (90 puncte) – O părticică din copilăria mea a fost prezentată într-un articol slab punctat, după părerea mea. Am fost extrem de dezamăgită, dar n-am făcut contestație. De fapt nu am folosit nici una din cele trei disponibile, pentru că am ales să nu contest. Probabil că și dacă aș fi făcut-o, ar fi fost în zadar. 
 11. Arhitect. Proiectant. AIA Proiect – AIA Proiect (96 puncte): Sper ca de acum încolo să nu mai avem probe cu case, căci pe cuvânt că m-am plictisit să tot construiesc și să renovez. Mi-aș fi făcut un cartier deja, la câte case am construit pentru SuperBlog. Și da, e o notă mare, cred că e singura notă mare pe care am luat-o vreodată la AIA Proiect.
 12. Care este plasa ta (de siguranță) financiară? – Telecredit (90 puncte): Măriuca mea mi-a adus doar 90 de puncte din păcate. Sincer am stat mult să mă gândesc ce dumnezeu să scriu, având în vedere că nu văd o soluție în a face un credit decât dacă e extremă urgență. Și când zic urgență mă refer la vreo boală, tratament sau chestii de genul. Nu am vrut să fiu așa dramatică, așa că am ales să nu scriu asta. Am crescut într-o familie care a pornit de jos financiar. Când eram mică țin minte că aveam destule probleme cu banii, dar niciodată tata nu a recurs la credite, la cumpărături în rate sau pe datorie. Prefera să renunțe în ziua aia la țigări dacă nu aveam bani decât să le ia „pe caiet”, la fel cum prefera să adune puțin câte puțin până își permitea să cumpere ceva cu bani în mână și nu în rate. Mi-a rămas gândul la o știre pe care am văzut-o zilele trecute la tv. Un nene bolnav grav a făcut un împrumut pentru a își cumpăra tratament sau cam așa. Ideea era că în prima lună dobânda a fost zero, urmând ca în luna a doua să ajungă la 200%. Ceea ce mi se pare mie puțin deplasat la împrumuturi e faptul că unii chiar nu gândesc: dacă nu am 500 de lei acum (pentru că în general salariul nu îmi ajunge), de unde voi avea 500 de lei ca să-i dau înapoi?
 13. Vreau vacanța mea de vară, o vacanță specială – CND Turism (95 puncte): În sfârșit am prins și eu ceea ce vrea sponsorul de la noi. Niciodată nu am luat atât de mult la probă propusă de ei. M-am documentat extrem de mul, iar la final m-am simțit ca și cum chiar aș fi fost în Napoli!
 14. Share your box cu Wu Xing! – Wu Xing (90 puncte): Dezamăgire maximă, nu comentez …
 15. Ieși în evidență cu bijuteriile potrivite! – Splend’or (90 puncte): Nu pot să cred că povestea mea scrisă cu sufletul la gură n-a luat decât atât. Cred că e a 2-lea articol de care sunt cel mai mândră din ediția asta.
 16. ¡ Fotografia preferată din călătorii – Momondo (96 puncte): Un articol care m-a uns pe suflet. Așa de mult m-am implicat în a-l scrie că parcă am retrăit fiecare pas făcut pe Brână. Mi-a adus și un premiu, al cărui rezultat abia îl aștept. Este vorba despre un  kit pentru testarea ADN-ului, mai multe detalii aici.
 17. ¡ Ingredientele naturale, aliatele tale pentru frumusețe – Farmec (100 puncte): Se pare că am fost pe placul sponsorului la ambele probe, câștigand o colecție frumoasă de produse Farmec. Povestea mea se bazează pe copilăria frumoasă pe care am avut-o și de care îmi este atât de dor …
 18. Ce ai fi, dacă ai fi? (86 puncte): Ultima probă a fost și cea mai ciudată. Un enunț alambicat, fiecare a înțeles ce-a vrut sau n-a înțeles deloc, cu 12 cuvinte impuse, cuvinte din domenii diferite, la o primă vedere neavând nicio legătură unele cu altele. Nu mi-a plăcu ce a ieșit, dar pentru că am scris în ultima zi n-am putut să împletesc ce mi-aș fi dorit. 

Acestea au fost cele 18 probe unele  frumoase, altele mai puțin. La Gala ca de obicei nu am fost, nici nu știu dacă am să-mi fac curaj vreodată să întâlnesc atâtia oameni în același timp, dar timpul le va afla pe toate. Chiar aștept cu interes următoarea ediție, de la care cu siguranță nu voi lipsi.

premiu SuperBlog, Farmec

10 Comentarii

 1. Mi se pare aiurea ca cineva, oricine, sa castige din articole publicitare scrise de niste inocenti talentati, sub pretextul unui asa-zis „concurs”. Orice articol publicitar cu peste 300 de vizualizari SE PLATESTE cu sume intre 100 si 500 €. „Cineva” incaseaza acesti bani, profitand de naivitatea si ignoranta bloggerilor tineri. De ce nu participa la acest asa-zis concurs bloggerii „batrani” cu zeci sau sute de mii de vizualizari, v-ati intrebat vreodata? Pentru ca ŞTIU si nu inghit pe nemestecate ce spune o firma sau alta… Asta e.
  Nu merita sa te irosesti cu articole publicitare GRATUITE, e pacat de talentul tau.

  Răspunde

Lasă un răspuns