Diverse

Direct din news feed

Direct din news feed

Nu știu cum e la voi, dar la mine pe facebook e plin de dorințe. Ce își dorește x-ulescu de la 2018, ce vrea să realizeze y în noul an, ce, ce și iară ce. De parcă ar păsa cuiva. Dar așa ne place nouă să ne expunem. De la cum ne petrecem diminețile, la ce oră ne bem cafeaua, unde și cu cine, ce mâncăm de cină, ce filme vedem și cu cine. Până și prima poză pe care i-o faci bebelușului la naștere apare pe facebook.

Fiecare dintre noi am avut un Crăciun de poveste, cu brad împodobit, bucate alese, cadouri din belșug. Am primit colindători, am petrecut în restaurante și totul a fost roz și alte culori derivate din roz. Apoi a urmat Revelionul. Altă distracție, altă paletă de rozuri. Pahare sparte, bani în buzunare, tot felul de poze postate la doișpe noaptea în care îți iei partenerul de braț, ciocniți paharele și vă uitați spre cameră. Rânjiți cu toți dinții ca să vadă lumea ce fericire mare și scrieți un La mulți ani, apoi aruncați răvașul pe mare, postați poza ca să vadă tăt mapamondul.

Și trece și Revelionul și pe 2-3 (că pe 1 nu e nimeni în stare să gândească) apar listele. Parcă ar scrie scrisori lui Moș Crăciun: vreau să călătoresc mai mult, vreau să-mi iau mașină, vreau să… așa și? Cine nu te lasă să călătorești mai mult? Ori crezi că dacă scrii asta pe facebook, i se face vreunuia milă de umila ta dorință și îți face cadou vreo excursie? Parcă am luat-o razna, serios. Și oricum, la ce bun să călătorești mai mult dacă oricum stai cu nasu` în telefon oriunde mergi? Ca să ce? Să ai locuri noi de dat check-in? Mda…

Am ajuns așa de falși încât probabil  unii dintre noi chiar am ajuns să credem în imaginea vieții perfecte pe care o tot afișăm. N-am citit însă la nimeni că-și dorește ca anul 2018 să fie mai puțin plin de facebook. Să-l lase la o parte, să se bucure de viață, de cei dragi, să abandoneze telefonul într-un colț și să-l uite măcar câteva ore. Poate că avem nevoie de o pauză. De o gură mare de aer.

Eu am. Da, și eu stau pe facebook. Nu postez, dar stau. De cele mai multe ori vorbesc. Cel mai mult însă petrec timpul în grupurile de prăjituri. Asta e slăbiciunea mea, ce să fac? Poate va veni o zi în care voi deține eu controlul asupra mea și nu el. (facebook-ul). Și sunt sigură că va veni. În rest, nu-mi mai doresc nimic pe anul ăsta, decât să fiu surprinsă plăcut. Iar asta … poate înseamna multe.

 

14 Comentarii

 1. Pfuuai, ce pe sufletul meu e articolul!
  Nu pot pricepe şi gata: la 12, la artificii, numai telefoane pe unde mă uitam. Păi, le ratezi pe viu ca să le vezi filmate sau cum e asta?
  Să ai un an aşa cum îţi doreşti! 😉

  Răspunde
  1. Știu ce zici. Mai trist e ca pe drumul spre artificii (un drum de vreo juma de oră cu mașina) să nu ai ce vorbi cu cei din mașină pentru că-s ocupați. Cu ochii-n telefon, dându-și coate pe bancheta din spate și râzând doar ei știu de ce văzuseră pe acolo.
   Mulțumesc, Potecuță! Și anul tău să fie la fel! (nu ca al meu :)), ci la fel cum ți-l dorești 😛 )

   Răspunde
 2. Eu nu am facebook si ii incurajez pe toti cunoscutii sa si-l dezactiveze. (Economisesti astfel timp pretios.)

  Nici sarbatori roz nu am avut, dimpotriva! Au fost niste zile ca oricare altele. Dorinte am, dar nu e musai sa se implineasca, mai ales daca nu fac nimic in sensul asta!

  Răspunde
  1. Și ai avut succes? Au mers încurajările astea? L-am avut și eu dezactivat vreo 3 luni, dar ceva m-a făcut să mă reîntorc. Poate dacă era opțiunea de ștergere definitivă nu o mai făceam…
   Dorințe na, avem, că suntem oameni, dar e bine să le păstrăm pentru noi, sau cel puțin într-un grup restrâns.
   Un an frumos îți doresc!

   Răspunde
  1. Nu merg pe principiul niciodată nu e prea târziu, pentru că nu cred că e adevărat, dar pentru mai puțin facebook chiar nu e târziu. Important e autocontrolul ( zice una care tocmai ce a pierdut jumătate de oră scroluind prin news feed) 😀

   Răspunde
 3. Eu folosesc facebookpentru a tine legatura cu persoane de peste mari si tari, dar si pentru ca fac parte din mici grupulete(de scoala mostly).Asa ca e musai sa-l tin activat ca daca ar fi fost dupa mine, era dezactivat de muuuult timp.Noua mea adictie acum este instagramul, de care efectiv nu ma pot desparti.Doamne da sa dispara obsesia asta de tot ce tine internet!🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns