Cărți

Dragoste virtuală de Daniel Glattauer

Dragoste virtuală de Daniel Glattauer

Mulțumesc fată veselă pentru recomandare!

Graba strică treaba. Însă nu întotdeauna. O tastare rapidă (de unde și greșeala) a unei adrese de e-mail o face pe Emmi să trimită cererea de dezabonare de la revista Like unui alt destinatar: Leo Leike. Câteva schimburi de mesaje îi face pe cei doi să se simtă atrași unul față de altul. În scurt timp (nu e chiar scurt, pentru că cei doi corespondează online timp de un an) se nutresc sentimente, dorințe ascunse, fantezii erotice iar mesajele trimise devin din ce în ce mai intime. Tensiunea dintre ei e clar că se află în creștere,iar momentul unei întâlniri pare să fie aproape, dar este tot timpul amânat..

Nu o să spun mai multe, pentru că nu vreau să dezvălui ce  urmează.

Dacă mi-a plăcut ? Normal! :)) De ce? Pentru că m-am regăsit în totalitate. Am înțeles perfect sentimentele celor doi și dorința lor de a păstra necunoscut acel ideal al unui „celuilalt” perfect. Leo vorbește tot timpul despre o Emmi doar a lui, o Emmi care e acolo, între taste tot timpul. Nici măcar nu e curios să afle cum arată adevărata Emmi pentru că asta l-ar putea dezamăgi. O întâlnire între cei doi ar putea sparge iluziile, ar putea pune punct acestei apropieri spirituale sau ar putea închega totul. Dacă nu riști nu câștigi..dar oare dacă câștigul tot un risc e?

citat: „Apropierea nu înseamnă întreruperea distanţei, ci depăşirea ei. Suspansul nu e lipsa perfecţiunii, ci ţintirea constantă a ei şi menţinerea acestei stări” – p. 73

8 Comentarii

Lasă un răspuns