SuperBlog

Florile – curcubeie și zâmbete!

Florile – curcubeie și zâmbete!

Trei … doi … unu …. stop! Da, ați auzit bine, am zis stop! Stop de la viața asta haotică, stop de la zâmbete false. Doar opriți-vă și adulmecați fericirea. Când ați dăruit ultima oară flori cadou? Când v-ați bucurat că ați făcut o femeie fericită? Domnilor, când ați sedus ultima oară pe soție, pe iubită oferindu-le flori? Sau pur și simplu când ați oferit o floare unei trecătoare oarecare fără niciun motiv, ci doar așa, că e femeie și merită să zâmbească mai des?

Mă uit acum în jurul meu și e trist. Băieții rar mai oferă flori, deja dacă ești căsătorit nici nu se mai pune problema florilor. Și mă întreb oare de ce? Oare sunt eu prea demodat? Oare chiar să nu mai fie nimeni sensibil la flori? Asta nu cred, pentru că eu mă bucur să dăruiesc zâmbete soției mele.  Și chiar dacă nu îmi permit să cumpăr buchete pe care de abia le poate ține, tot nu trece o săptămână fără să primească măcar un fir de trandafir, un buchețel de lalele sau orice altceva îi place.  Și totuși au fost trei momente în care i-am dăruit niște buchete absolut minunate care i-au făcut ochii să sclipească de bucurie și recunoștință.

Prima oară mi-o amintesc ca și cum ar fi fost ieri. (Cu toate că nu au trecut mulți ani de atunci).  O văzusem de prea multe ori în drumul meu spre facultate ca să îmi fie indiferentă. Avea un stil aparte. Emana mister, veselie, mirosea ca o floare de primăvară. Nu am găsit curajul necesar ca să intru în vorbă cu ea, așa că am aflat de prin „vecini” cum o cheamă și unde locuiește.  buchet-multicolor-de-lalele-rjoslr1cynNu știam cum să fac să o impresionez până când am dat peste o florărie online.  Imediat mi-a trecut prin cap ideea că ar bucura-o să primească flori la domiciliu.  Mi-a fost foarte  greu să aleg, pentru că aveau multe specii de flori care mai de care mai frumoase, dar până la urmă am optat pentru livrari flori de mulțumire în București.  Un buchet de lalele  multicolore care miroseau a primăvară – la fel ca și ea! Pe felicitarea care însoțea buchetul i-am scris destul de sfios „Mulțumesc că mă faci să zâmbesc de câte ori te întâlnesc!”. Am plasat comanda și când am aflat că în maxim 4 ore livrarea va fi făcută am dat fuga să mă pregătesc. Aveam de gând să mă duc să urmăresc întreaga acțiune de undeva din apropierea casei ei. Eram curios de cum va reacționa, de ce impresie își va face de acest gest venit din partea mea, un necunoscut, un admirator din umbră. Ce s-a întâmplat însă mi-a schimbat viața. Curierul a bătut la ușă, ea i-a deschis și în scurt timp a rămas singură țopăind cu lalelele în mână. Le mirosea, le studia și se vedea că gestul a bucurat-o căci era toată plină de zâmbete. Apoi nu știu cum s-a întâmplat că i-au picat ochii pe mine și mi-a făcut un gest timid să mă apropii. Mi-a spus că știe că de la mine sunt florile, că vede cum o privesc și că-i plac foarte mult (și eu și buchetul) Simțeam cum mi se topesc picioarele și cum îmi sare inima din piept. Ne-am sărutat și ne-am împreunat mâinile.

Mai târziu aveam să apelez din nou la aceeași florărie cu livrare în București. buchet-romantic-de-trandafiri-rosii-si-albi-4n5dfknkomDupă evenimentul mai sus povestit am rămas împreună. Mă hotărâsem să o cer în căsătorie și cum altfel decât într-un mod romantic? Acel moment nu l-aș putea uita toată viața și cred că nici ea. A fost o zi plină de surprize din clipa în care i-a deschis ușa biroului un curier cu flori .  Alesesem atent cu multă emoție un superb buchet romantic de trandafiri roșii și albi, care să exprime puritatea relației noastre dar și dragostea pe care i-o purtam. Prin felicitarea ce îl însoțea o anunțam că vom cina la un restaurant faimos din zona unde locuiam. M-a sunat imediat și aproape că plângea de fericire. Nu bănuia nicio clipă că în camera ei, pe pat va găsi o rochie pe care și-o dorea de ceva timp. Sau că mai târziu, după cină, la mica noastră escapadă- surpriză din București, va avea să spună „DA” la malul mării.

Și pentru că devenisem deja fan al florăriei (online) din București, am decis ca tot aceasta să-mi fie sprijin pentru a treia oară. Un alt moment plin de fericire, de iubire și adevărată prietenie. Ziua în care am aflat că era însărcinată m-a schimbat mult. Din băiat devenisem bărbat, un viitor tătic ce avea o familie. Gândul că în pântecele soției mele bătea inimioara iubirii noastre îmi dădea motive să fiu cel mai fericit dintre pământeni. Zilele treceau și fetița noastră devenea buchet-festivalul-primaverii-vtui3ith6utot mai jucăușă și voia tot mai tare să iasă. În ziua în care s-a născut am devenit cel mai bogat om. Aveam în fața ochilor două comori de neprețuit: o soție iubitoare și o scumpete de fetiță. Curierul a sosit și în salonul plin cu mămici cu un buchet festivalul primăverii. Avea atașat pe lângă felicitare, un ursuleț din pluș, pentru cea mică. Nu mi-a fost deloc greu să aleg aceste flori, pentru că numele lui spunea exact ce simțeam eu, o primăvară în suflet, o primăvară în viața mea.

Așa momente nu am cum să le uit niciodată pentru că ele au făcut parte din mine, din viața și bucuriile mele. Iar lumina din ochii soției când primește flori este mai călduroasă decât orice pătură aș pune pe mine. Modul în care le ia, în care le așază în glastră, în care le privește mă face să fiu mândru de felul în care m-am construit ca bărbat. Sper ca micuța noastră să vadă și să înțeleagă că o femeie trebuie respectată și tratată cu iubire, pentru ca, atunci când va crește să nu se lase cucerită de mușchi, mașini, bani, ci de gesturi și priviri. Căci ochii unui om spun povești despre sufletul lui.

Gândiți-vă un moment: cât de bărbat vă simțiți când vă întoarceți acasă de la muncă, vă aruncați ciorapii pe unde vă vine și vă tolăniți la meci, iar soția vă așteaptă cu masa pusă și nici măcar nu-i vedeți dezamăgirea din privire când îi spuneți că nu vă e foame? Oare cât de bărbat v-ați simți dacă veniți acasă cu un buchet de flori, ați petrece timp împreună, v-ar zâmbi și v-ar spune cât de fericită o faceți? Sau cât de fericită credeți că ar fi persoana dragă vouă dacă ați trimite o comandă de flori direct la ușă printr-un curier? Dăruiți flori, oameni dragi, dăruiți zâmbete, iubire și respect!

Și acum, unu … doi … trei … stop! Întoarceți-vă la viața haotică, dar nu uitați, printre picături, dăruiți flori!

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016!

 

 

 

2 Comentarii

Lasă un răspuns