SuperBlog

Gust desăvârșit cu uleiuri presate la rece

Gust desăvârșit cu uleiuri presate la rece

Urmăresc emisiunea „Chefi la cutițe” cu mare interes. Îmi place maxim ce se întâmplă acolo, mă minunez de fiecare dată când văd cu câtă măiestrie lucrează unii farfuriile și îmi doresc să ajung și eu așa cândva. Dintre cei trei chefi cel mai tare îmi place Cătălin Scărlătescu. Mă intrigă faptul că nu-i plac clătitele sub nicio formă, pentru că eu iubesc clătitele, dar na, fiecare cu gusturile lui. Așa se face că într-o luni seara așteptam să înceapă emisiunea, în fotoliul meu de catifea roșie cu o cană de ceai în mână. Și cum butonam de zor telecomanda, încercând să scap de reclame (nu le suport deloc) îmi sună telefonul.

– Da? răspund uimită. Cine să mă sune la ora asta?

– Sper că nu te-am trezit, îmi spune cealaltă voce. Fii atentă: am nevoie de tine urgent. Vreau să vii la restaurant imediat.

– Marcel! îmi recunosc șeful. La ora asta să vin? Ce se întâmplă?

– Ce oră, nicio oră nu e prea târzie!, se aud țipete din telefon. Știu că era ziua ta liberă azi, dar avem oaspeți importanți și eu nu pot fi în tură. Știi că trebuie să plec în delegație cu ceilalți chefi. Dar tu ești mâna mea dreaptă și am mare încredere în tine. Haide, echipa te așteaptă deja pentru indicații.

În mai puțin de jumătate de oră eram în fața restaurantului Le Star du Monde. Lucram acolo ca bucătar de mai bine de 7 ani, iar de 2 ani ne mândream cu o stea Michelin. Începusem de jos, de la spălat de vase iar acum eram mâna dreaptă a lui Marcel, bucătarul chef. Visul meu în sfârșit devenise realitate!

– Bun, ai venit! mă așteapta parcă emoționat Marcel. Te-ai mișcat repejor. Acum fii atentă. În seara asta, peste aproximativ 2 ore jumătate o să vină aici, la noi în restaurant nimeni altul decât Chef Cătălin Scărlătescu. Și nu e singur, este însoțit de o doamnă superbă. Trebuie să gândești niște preparate pentru o cină romantică. Ceva divin..

– Clătite! îl întrerup eu. O să-l fac eu să-i placă clătitele, ba chiar să-mi ceară și rețeta.

– Clătite? Ești nebună? Dar e vestit pentru faptul că nu vrea să audă de clătite. În fine, eu plec. Am încredere în forțele tale.

Mi-am strâns echipa în jur și după 10 minute de consultare aveam meniul: aperitiv cu ciuperci, spanac și arahide, ca fel principal somon cu susan, ca apoi să încheiem fastuos cu niște clătite cu sirop de fructe de pădure. Aveam și un ajutor special, un as în mânecă dacă aș putea spune așa:  Presa de ulei YODA HOME PRO. Secretul aperitivului va fi uleiul de arahide fără aditivi și conservanțiun produs obținut chiar în bucătăria noastră. Pentru că este proaspăt își va păstra toate proprietățiile și cel mai important este că este în natural, fără alte adaosuri. Deja mi-l imaginam pe Chef Scărlătescu  savurând fiecare aromă și strângându-mi mâna în semn de recunoștință.

Nici felul principal n-a fost ales la întâmplare. Pentru mai multă savoare somonul va fi prăjit câte 3 minute pe fiecare parte în ulei de arahide. Îl voi pune pe un pat de verdeață (un amestec de castravete, salată verde, coriandru, pătrunjel, puțin oțet și puțin ulei de susan) iar deasupra îi voi presăra semințe de susan. Din nou voi folosi uleiuri naturale, uleiuri presate la rece, pentru că sunt sigură că nu voi da greș.

Cu clătitele am ceva emoții, pentru că știu că nu e mare fan al acestui desert. Dar ghiciți ce? Am și aici un ingredient secret: uleiul de cânepă, pe care îl voi folosi în compoziție. Are o mulțime de beneficii și cu toții știm că pe lângă alimentație este folosit cu succes și în cosmetică. Clătitele vor fi potrivit de dulci, iar în combinație cu gustul acrișor al sosului vor fi de impact, sunt convinsă.

M-am apucat îndată de aperitiv. Eram continuu cu ochii pe ceas, aveam emoții și îmi doream să-l servesc chiar eu. Era o adevărată onoare pentru mine să pot pregăti o cină pentru idolul meu. În timp ce lucram la plating am simțit o mână pe umăr.

– Hei, trezește-te! Te-am sunat, mi-am făcut griji, așa că am dat o fugă acasă. Ce faci aici, pe fotoliu? Era Marcel. Nu-mi era numai șef, ci și iubit.

– Ăăă, unde e chef Scărlătescu? Doaaaamne, te rog nu-mi spune că a fost doar un vis!

– Nu știu ce spui tu acolo, dar am o veste mare. Ghici cine și-a făcut rezervare pentru o cină romantică joia asta.

– Cătălin Scărlătescu? întreb mirată.

– Exact. Și cum știam cât de mult îl apreciezi pe omul ăsta te sunam să-ți spun.

– Super! Marcel, știi Presa de ulei YODA HOME PRO, pe care o văzusem pe  Magazinul profistore.ro?

– Îmi amintesc de ea.

– Ei bine, comand-o! Știu deja ce vom găti.