Diverse

Înarmată cu specialiști spre casa visurilor

Înarmată cu specialiști spre casa visurilor

De când mă știu am locuit la casă și m-am obișnuit așa. Nu aș schimba asta niciodată pe nimic în lume, ba chiar mai mult visez la propria mea căsuță care să mă aștepte cu brațele-i pline de confort. Perioada în care am stat la cămin, care e se poate considera un fel de bloc, parcă a subliniat și mai tare dorința mea de a NU locui pe verticală. Casă, curte verde, flori, un spațiu mare și numai al meu, asta vreau!

casa-in-forma-de-t-cu-piscina-ingropata-si-terasa-acoperita
sursă

Știu că nimic nu e ușor, dar cred că viața e formată din visuri și ar trebui să luptăm pentru ele. Și mai știu că o casă, nu înseamnă un cui bătut alandala, că așa am văzut la vecinul, ci e o construcție durabilă, care, construită cu cap poate fi și economică. Iar pentru treaba asta, există niște omuleți experți care lucrează într-un birou de proiectare. Și nu, nu fac treabă de mântuială, ci se gândesc la cum să utilizeze corespunzător și eficient spațiile, ce materiale să fie folosite și ce fel de izolații și cum să nu ne golească buzunarele întreținerea ei. Ei proiectează casa pentru viitor, pentru copiii noștri, nu numai pentru noi și dacă vă gândiți că trebuie să aibă și un nume, vă spun că da, au: AIA Proiect.

cum-alegi-un-arhitect-aia-proiect-700x250

Asta (durabilul + economicul) reprezintă diferența majoră dintre a-ți gândi casa singur sau a apela la specialiști. Desigur, în mintea mea, este deja ceva, deși conturat foarte vag, dar nu îmi fac griji, pentru că cei de la AIA Proiect sunt flexibili, dacă pot spune așa. Adică, au proiecte de casă tip sau proiecte de casă personalizate. Dacă îmi surâde vreo idee de living de la un proiect de casă tip și o mansardă de la un alt proiect de casă, le putem combina, astfel încât, la final, să am casa visurilor mele. Spuneam că am o imagine vagă a ceea ce îmi doresc pentru mine și viitoarea mea familie și am să încerc să descriu cam cum văd eu lucrurile.

brad2-17164
sursă

Mi-aș dori ca tot ceea ce înseamnă familie  să fie ca o amprentă peste tot. În special în living. Posibil ca toate filmele de Crăciun pe care le-am văzut să se fi impregnat undeva acolo, pentru că îmi doresc un living exact ca cel din poză, unde să intre un brad imens în jurul căruia să-l așteptăm pe Moș împreună cu cei 2 pitici ai noștri (acum îmi surâde ideea de a avea chiar 3). Neapărat șemineu și alte nebunii. Un loc unde să ne petrecem serile la tv, în hohote de râs și fericire. Ziua aș vrea să am parte de lumină naturală, așa că văd niște ferestre mari, luminoase, care să lase razele soarelui să mângâie atmosfera caldă și prietenoasă. Și cu toate astea nu vreau să locuiesc într-o cameră unde nu pot deschide ochii din cauza luminii prea puternice, așa că voi apela la vegetație. Astfel, amplasarea copacilor în fața ferestrelor orientate spre sud, vor funcționa vara ca un parasolar și iarna vor încălzi casa prin aporturile solare.

Casa viitorului înseamnă totuși o casă economică. Cel puțin ăsta e visul meu și al oricărui proprietar responsabil față de  mediul înconjurător, care e conștient că inovațiile tehnologice îl pot ajuta să economisească destul de mulți bani. Tocmai de aceea, acoperişul casei trebuie acoperit cu un sistem de panouri fotovoltaice şi unul de panouri solare pentru apă caldă, care, cuplate cu o pompă de caldură, pot produce mai multă putere decât este necesar. Normal că este nevoie de și un sistem de izolație extrem de bun și de tâmplărie cu geam termopan triplu și eventual cu 3 garnituri de etanșare. Mai am în plan multe – energia eoliană, pompă de căldură, sisteme de iluminat eficient, dar am nevoie de ajutor pentru a înțelege exact ceea ce e de făcut.

Îmi doresc o casă aerisită, să nu mă simt îngrămădită de pereți și cel mai important pentru mine, să fie spațioasă. Curtea să fie un spațiu plin de flori, un spațiu unde să ne spunem ofurile la ceas de seară și tare mult mi-aș dori să putem crea noi absolut tot. Pentru asta mă gândeam la reciclare. Din obiecte reciclate se pot face lucruri minunate aâtât la interior, cât și la exterior.

Și pentru că tot suntem la capitolul reciclări, mi-aș dori ca și apa să fie reciclată. De aceea, locuinţa va fi dotată cu un circuit de reciclare a apei. Apa de la duş sau de la chiuvetă va fi tratată şi reciclată încât să poată fi folosită  la toaletă sau la irigat grădina. Poate că visez la cai verzi pe pereți, dar știu că aproape nimic nu e imposibil când e vorba de ceea ce îmi doresc, mai ales că voi avea lângă mine oameni specializați în domeniu.

sigla-2016

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

 

Lasă un răspuns