D`ale sufletului

Începe luna cu un zâmbet :)

Începe luna cu un zâmbet :)

Acum câteva zile, profesoara surorii mele le-a cerut să aducă la școală o jucărie, pe care să o doneze copiilor de la Casa Speranței. Noi am luat această treabă în serios așa că pachetul nu va pleca doar cu o jucărie.

Cert e că în seara aceasta  m-am simțit bine știind că lucrușoarele acelea care ne-au adus acum ceva timp nouă zâmbetul pe buze vor redeveni  utile și vor bucura niște copii pe care Dumnezeu i-a vrut pe această lume, dar din păcate doar Dumnezeu … Mă întreb ce o fi în sufletele micuților, în mințile lor. Sunt oare conștienți că sunt ai nimănui? Că nu au cui spune mamă, că nu se bucură de momentele fericite dintr-o familie?

Casa Speranței se află în Câmpina, județul Prahova și a fost înființată cu ajutorul Congregaţiei Sf. Iosif din Italia. Trei surori catolice au venit în București în anul 1993 și au rămas impresionate de numărul mare de copii părăsiți.Astfel, în 1996 s-au mutat în oraşul Câmpina, unde au cumpărat o casă cu scopul de a adăposti un număr de copii. Cu timpul numărul copiilor s-a mărit, la fel și casa.

Astăzi ei se bucură de orice donație primită, iar eu mă bucur la gândul că un copil va zâmbi și încep să mă gândesc serios la ce am simțit când am împachetat cadoul 🙂

Să aveți un decembrie împlinit și nu uitați: fiți Moș Crăciun!

 

 

Lasă un răspuns