SuperBlog

Jaf brânzos

– Alo, alo, aici brânzoliția. Ce necaz aveți?
– Ajutor, domnule brânzolist, m-au legat, mi-au furat toată brânza. Adresa este Brânzovenești, nr 4.
– Imediat sosim.

4 mașini de brânzoliție ajung la magazinul cu pricina. Înarmați și cu ochelari fumurii pătrund în încăpere și îl găsesc pe vânzător cu o roată de cașcaval Delaco în gură. Hoții își luaseră măsuri ca nu cumva bărbatul să strige după ajutor. După un ceas de căutat amprente, sau ceva care să îi ajute să prindă pe spărgători, brânzoliția decide că trebuie chemați experții.
– Să cheme cineva pe comisarii brânzoliți Tony și Tony Jr !

Toni-si-Toni-JR_small
În nici 2 minute dintr-o mașină neagră, lucioasă, coboară cei doi. Se învârt prin magazin, îi mai pun câteva întrebări vânzătorului apoi își șușotesc ceva.
– Concluzia noastră e că hoții sunt fani brânză Delaco! Numai Delaco a dispărut din rafturi. Și dacă avem dreptate înseamnă că ei sunt încă în magazin.
– Nu cred, sigur au fugit încă de când am reușit să sun după ajutor.
– Nu…un fan delaco nu ar rezista să nu guste din brânza pufoasă ca pâinea caldă, s-ar opri unde ar găsi un loc pentru asta.
– Adică o cameră…întunecoasă?
– Da, da! Aveți așa ceva?
– ĂĂĂĂooooleeeuuuu, brânzicaaaa meaaaa – strigă vânzătorul și aleargă spre locul unde ține proviziile.
Toți brânzoliții în frunte cu Tony și Tony Jr s-au așezat în jurul ușii, pregătiți de orice. Dar, când vânzătorul a deschis ușa, ce să vezi… 4 bărbați cu mustăți de brânză pufoasă tolăniți pe podeaua care lucea de curățenie aveau nasurile băgate în cutia cu brânză.
– Domnilor brânzoliți vă rugăm, vă rugăm din tot sufletul nostru brânzos să nu ne pedepsiți. Nu am putut rezista! Brânza asta e mai pufoasă ca un norișor spălat cu balsam , mai pufoasă ca ….
– Te asigur că e mai pufoasă ca salteaua din celula în care veți dormi la noapte – continuă Tony.
– Domnule comisar, interveni un altul, noi parcă am fost ademeniți aici: de rafinamentul brânzicii, de gustul său… E atât de fină, mai fină chiar ca …. ca…
– Ca palma pe care o să ți-o dea soția ta, când o afla că la noapte nu dormi acasă? – adaugă Tony Jr. rânjind.
– Domnilor, vă rugăm, e ca un diamant prețios! Nu noi am vrut-o, ea ne-a vrut! Și apoi, când am gustat…mmmmmm ce rafinament! Mai apetisantă decât coapsa ciocolatie a unei mulatre.
– Daaaa, aproba o altă voce. Și mai fină decât atingerea razelor în fiecare dimineață când acestea îmi bucură fereastra!
– Ehee, cred că e mai fină decât atingerea cătușelor pe mâinile voastre, chicotește Tony Jr.
– Muuuult mai fină! Dacă Delaco ar fi o femeie pe loc m-aș căsători cu ea!
– Ce vorbești măi? – interveni colegul său de furt, care abia își scosese nasul dintr-o cutie. Crezi că Delaco s-ar uita la tine? Îți dai seama că dacă ar fi o femeie ar fi râvnită de toți, tare mi-e teamă că și de femei. Prin urmare ar fi ca în filmul ăla… Goana după diamant. La noi ar fi Goana după Delaco – toți ar alerga să pună mâna pe ea.
– Măi băieți, ia scoate-ți-vă poftele din cutiile de brânză și veniți să vă pun cătușele.
– Domnilor brânzoliți dar vă rugăm….suntem bolnavi, avem delacoobsedantism. Nu noi suntem vinovați, nu nu..vă rugăm iertareeee.
– Of, măi oameni buni, eu îi iert. Știu și eu că brânzica asta pufoasă te îndeamnă la orice. Haideți să ne așezăm și noi și să ne ospătăm, îi salvă vânzătorul.

Și uite așa întâmplarea se încheie frumos, într-un puf fin și savuros, mai ceva ca în ospățurile de pe vremea lui Făt Frumos și-a Ilenii Cosânzeana, când oamenii petreceau 3 zile și 3 nopți.

800

Articol brânzos pentru SuperBlog 🙂

5 Comentarii

Lasă un răspuns