SuperBlog

Natural, ca odinioară

Acum câteva zile am adunat urzici … Pișcăturile frunzelor mi-au amintit de momentele când, copil fiind mă trimitea mamaie să le adun de sub dudul cel mare, din Poieniță. Îmi luam prietenele și ne întorceam acasă cu o găleată- două pline ochi și cu mâinile pline de bășicuțe. Nu ne plângeam de usturime, ba chiar era o adevărată distracție când ne alergam cu câte o urzică pe câmpia plină de verdeață. Voi iar ați pierdut timpul jucându-vă, îmi spune mamaie râzând, în timp ce spăla frunză cu frunză și le punea într-o oală mare, peste care punea apă și le lăsa pe foc. Nu îmi mai amintesc exact cât le ținea sau ce le făcea acolo, dar știu că mă spăla pe cap cu apa rezultată de la fierbere. Îmi spunea mereu că urzica e bună pentru întărirea și creșterea părului.

Când înfrunzeau nucii și își formau fructele, tot mamaie cea plină de secrete, pregătea extract din frunze de nuc și din coajă verde de nucă cu care îmi spunea să îmi limpezesc părul. Era sănătate pură și nu numai atât. Părul își schimba nuanța și chiar dacă nu ținea decât câteva zile, eu eram fericită că îmi pot colora podoaba capilară natural.

Când am mai crescut deja foloseam măști de față cu castravete, cu miere sau alte minuni. Mă simțeam ca un mic marțian și tare îmi mai plăcea să-i sperii pe ceilalți, care bineînțeles că se puneau la mintea mea și se lăsau speriați. Eram tare mândră că am o mamaie ce deține atâtea secrete naturale.

Anii au trecut însă, mamaie nu mai este, dar au rămas amintirile și dorurile pe care mi le alin cu Farmec, o marcă de încredere ce nu m-a dezamăgit niciodată. Urzicile copilăriei le regăsesc acum într-un șampon clasic cu extract de urzică și proteine de grâu. Hidratează, tonifică, regenerează, oferă volum și strălucire, iar eu nu trebuie să mai umblu după urzici jumătate de zi și să-mi mai bat capul cu ele. Mai mult de atât parfumul șamponului m-a purtat de atâtea ori pe aceeași Poieniță plină de flori, de râsete și chiote de bucurie. Am simțit de fiecare dată că încă sunt copil, că încă cineva aștaptă să mă întorc cu gălețile pline de urzici …

Asta m-a făcut să mă îndrăgostesc de Farmec. Produsele lor sunt despre familie, despre tradiție, iubire, încredere. Castraveții de odinioară am ales să-i păstrez doar în meniu, pe farfurie. Pentru față în schimb, am ales o cremă pe bază de ulei de argan (cremă soft cu Argan), numit și lichidul de aur de către experții în frumusețe. Beneficiile uleiului de argan sunt numeroase și extrem de importante. Printre cele mai cunoscute sunt efectele hidratente, antiinflamatoare și energizante. Este folosit atât la întreținerea pielii, cât și a unghiilor și părului. Ba chiar se folosește și în alimentație, ajutând la protejarea sistemului imunitar.

Pentru mâini aleg întotdeauna o cremă cu extract natural, de flori de orhidee – florile preferate ale bunicii. Mereu îmi spunea că pentru ea, orhideele sunt cele mai delicate și plăpânde flori de pe pământ. Acum, când simt structura ușoară și delicată a cremei, știu că avea dreptate. Și ce îmi place cel mai mult  e faptul că se absoarbe rapid și oferă hidratare de lungă durată.

Cu ingredientele naturale de la Farmec am reușit să regăsesc magia poveștilor de odinioară, naturalețea, inocența, dar și calitatea de care am nevoie, pentru că da, îmi doresc produse de calitate. Sunt sigură că dacă și mamaie ar fi avut acces la produsele Farmec, ar fi fost extrem de mulțumită și le-ar fi folosit cu drag, așa cum le folosesc eu acum.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017

 

5 Comentarii

  1. Florina

    Frumos! Citind articolul tău mi-am dat seama că eu n-am respectat tema. Mi-nu-nat! :/ Al tău e super, sper sa iei o nota buna de la juriul ăsta zgârcit.

    Răspunde
    1. Știi de ce îmi pare rău? De faptul ca atunci cand mi se intampla anumite chestii nu le dau importantă și imi aduc aminte de ele peste ani si imi amintesc de ele cu drag si dor. Nu stiu daca sunt coerenta, mă cam încurcă oboseala. Îți multumesc mult 🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns