SuperBlog

O mini-vacanță în Poiana Brașov

– Și v-ați gândit unde mergeți în vacanța asta? mă întreabă Mirela în timp ce ne beam cafeaua la birou.

– Mini-vacanță vrei să spui. Cinci zile nu pot fi numite vacanță. Oricum ne-am cam făcut o idee. De fapt aveam de mult în plan să ajungem prin Poiana Brașov. Mihai e tare bucuros când aude de Poiana Brașov.

– Vara!? Ce faceți acolo vara? Noi doar iarna mergem pentru schi.

– Păi tot pentru schi mergem. Schi pe iarbă, adaug, văzând-o pe Mirela căscându-si ochii. Doar că deja ne-am uitat la știrile meteo și se pare că primele două zile o să stăm în hotel. Se anunță ploaie, ceea ce e cam aiurea,  având  în vedere că sunt 5 zile în total.

– Îmi pare rău pentru voi. Aveți deja cazare? Poate vă răzgândiți cu locația.

– Acum vine partea bună. Mihai s-a documentat și cum deja știa că vom avea și vreme ploioasă s-a gândit că avem nevoie de rezervare  la un hotel unde să avem ce face. Doar nu vom sta în cameră să ne uităm pe pereți. A rămas plăcut suprins să găsească Hotel Royal Poiana Brașov. Și chiar ne recomandase cineva cu câteva zile în urmă, dar știi tu cum e, vrei să te descurci singur, să cauți tu, să te convingi…

– Da, da, așa e. Și ăla micu rămâne la ai tăi, nu?

– Vlăduț? Glumești? Abia așteaptă să vadă muntele. Lui i-ar fi plăcut să fie iarnă, dar na, mai e până atunci. I-am promis că dacă ne place, mergem și la iarnă.

– Eu trebuie să recunosc că n-aș merge cu Sara după mine. Sara e genul de copil care acum e într-un loc, în secunda următoare deja n-o mai găsești acolo. Se plictisește extrem de repede. Facem tot felul de joculețe acasă ca s-o țin ocupată, e tare greu cu ea.

– Nu-mi fac probleme. Dacă într-adevăr o să plouă (și cu siguranță și dacă nu va ploua), Vlăduț o să învețe să joace biliard cu ta-su`. Hotelul dispunde de o sală de jocuri: biliard și darts. Chiar a început să țopăie prin casă când a văzut poza cu masa de biliard pe site-ul hotelului. Cât se distrează ei ca băieții, eu mă voi răsfăța la saună. Ce, nu merit și eu măcar atât? Apoi, să dea domnul să fie soare, că să vezi minune: avem și loc de joacă pentru copii, afară, în aer liber și curat!

– Din câte aud de la tine nici nu mă îndoiesc că nu vă veți distra. Și ce mai aveți în program? Știi că puteți merge la echitație, da? E supeeer, dacă petreceați mai mult timp puteați lua chiar și cursuri de echitație. Eu am luat anul trecut un curs de șase zile. Poate te pui bine cu șefa să îți mai dea 2-3 zile librere. E păcat să nu se bucure și Vlăduț.

– Ooo, ar fi fost super niște echiație, dar ne e frică de cai, așa că nu. Un NU clar și răspicat. Mai bine dăm o fugă  cu bicicletele să ne plimbăm și să mai vedem împrejurimi.

– Vă  luați și bicicletele?? Sunteți chiar nebuni, ți-am mai zis, nu? mă întreabă mirată Mirela.

– Cum să ne luăm bicicletele? Unde să le punem? Nu ne complicăm noi chiar așa… ci de la hotel. De acolo le luăm. Hotelul oferă posibilitatea de a închiria biciclete, nu e super?

– Serios? Chiar că e super. Și prin Brașov nu fugiți măcar o seară?

– Nu mai vrem Brașov. I-am fost fideli ani de-a rândul, dar acum nu. Oricum am încredere că Mihai a ales cel mai bun hotel pe care-l putea alege. Iar despre distracție, doar ne cunoști. Noi suntem un trio formidabil pe oriunde ajungem, fie soare, fie ploaie. Oooo, ia uite cine vine și pare destul de țâfnoasă…

– (întorcând capul) … șefa!!! cred că ne-am lungit cam mult la vorbă… continuăm după, îmi zice în șoaptă și se aruncă în muntele de fișe ce zăceau pe birou.

 

articol scris pentru SuperBlog 2017

Lasă un răspuns