SuperBlog

O petrecere … altfel

O petrecere … altfel

Acum cincisprezece ani puneam pentru prima oară mâna pe o țigară. Proastă decizie, zic eu. Bine, asta spun acum, după ce mi-a venit mintea la cap. Probabil gândești că mi-a venit cam târziu. Eh, ce să fac, bine măcar că încă mai sunt și că am reușit să mă maturizez și să realizez cine-i stăpânul în situația asta. De șapte ani sunt și căsătorit și soția mă bătea într-una la cap să renunț (la țigări, nu la mariaj). Să îți spun că și ea era fumătoare? Dar dacă te gândești că eu eram vinovat, da, ai dreptate. Eu am adus cumva fumul în casa noastră și tot eu trebuia să-l dau și afară și să-i ofer și ei sprijinul de a lăsa țigările.Doar nu mă așteptam că vrea să aniversăm 100 de ani cu țigara-n gură.7d720b78d38fe125676f88eb60a3f7e7

Nu strâmba din nas, nu-i ușor să renunți la ceva ce face parte din tine. Să ai același obicei timp de cinșpe ani și apoi să renunți la el dintr-o dată nu e deloc ușor. De fapt e al dracu’ de greu. Dar dacă te iubești cu adevărat, poți. E adevărat că nu prea am încercat din tot sufletul și cu toată voința să mă las de fumat. Am avut câteva încercări eșuate, și spun eșuate pentru că nu am putut sta fără țigări decât 3 săptămâni. Ba mai mult, parcă am și mărit doza după aceste încercări.

– Marius, trebuie să facem ceva. Ne dorim atât de mult copii, încât trebuie să ne schimbăm viața. Nu putem aduce aici un bebeluș. I-am face rău, îmi spune soția într-o bună zi când tutunam de zor la cafea.

– Știu, Natalie. Dar te rog să-mi spui, câte nu am încercat? Am aruncat toate țigările din casă, am băgat banii într-o pușculiță, am rugat-o pe mama să ne facă piața ca să nu mai vedem țigări prin rafturi, am încercat tot felul de plasturi. Ba chiar am încercat să le și reducem și știi prea bine că nu am ajuns nicăieri.

– Marius, ție de ce îți este cel mai rușine?

– Știi bine că aș intra în pământ dacă aș promite ceva apropiaților și nu m-aș ține. Mai ții minte când am stat nedormit două nopți ca să-i termin lui Liviu proiectul?

– Ăhă, nu ai vrut să îl dezamăgești, spunându-i că deși i-ai promis, au apărut ceva probleme și nu mai aveai timp pentru el … Știi la ce mă gândeam, Marius? Hai să dăm o petrecere!

– O petrecere? De ce am da o petrecere?

– Petrecerea ultimei țigări! O petrecere în care o ne promitem nouă înșine, dar mai ales familiei și prietenilor că vom lăsa fumatul pentru mulți ani de acum încolo. Dacă la bătrânețe vom considera că am pierdut ceva valoros, prin această petrecere, ne vom relua obiceiul.

– Natalie, ce vorbești? Clar ți-a ajuns fumul la mansardă …

– Haide să îți arăt, Marius. Deschide laptopul. Așa, uite la ce m-am gândit. Ieri, când pierdeam vremea pe facebook, am văzut niște fotografii superbe și foarte haioase  de la o nuntă. Pe lângă clasicele fotografii de eveniment, am văzut unele în care mirele avea muuulte pungi de cumpărături în mâini, mireasa avea flori în păr, o oglindă în mână și un ruj.  Fața mirelui era una obosită și în jurul lui erau atașați stropi de transpirație, care parcă radiau așa în jurul frunții. Dar faza e că toate aceste obiecte erau atașate ulterior fotografiei.

party-snap-47

– Serios? Nu știam că există așa ceva. Ce au mai inventat ăștia, domne!

– Da. M-am documentat și am găsit că se numește fotodivertisment. Atunci mi-a venit ideea petrecerii. M-am gândit că o astfel de petrecere ar fi ceva inedit și super pentru noi și prietenii noștri. O să invităm familia, colegii de serviciu și prietenii. Să vezi ce fețe or să aibă!

– Îmi place ideea. Se pare că te-ai gândit serios la asta! O astfel de primisiune în fața tuturor că ne vom lăsa de fumat, ne va ambiționa foarte tare! Ai ceva pregătit? Poate un program?

ig– Mă gândeam la niște aperitive pentru început. Muzică pe fundal, voie bună. Apoi niște joculețe de adulți: puțină mimă, bolț (dar folosind variante mai haioase decât cu alcool – poate niște ardei iute sau vedem noi), neapărat ceva pe porunci și o să avem chiar și karaoke. Trebuie să mai și mâncăm ceva între timp, pentru că undeva spre final vom avea un tort. Și nu orice tort, ci unul dedicat ultimei țigări. De fapt, Marius, ești conștient că ultima țigară din acea zi petrecăreață nu va mai exista decât ca un simbol, da?

– Mă gândeam eu. Din acea zi, inclusiv, nu vom mai atinge niciunul vreo țigară. Îmi place. Sună distractiv, mai ales că e vorba de petrecere. Cu toții se vor distra maxim și vor rămâne cu amintirea petrecerii ultimei țigări.

– De fapt, o să avem și un punct forte al serii: PartySnap! Este acea activitate de divertisment pe baza fotografiilor pe care le vom realiza, așa cum ți-am spus că am văzut la nuntă … M-am gândit că ar fi super. În plus acele fotografii le putem imprima pe loc sub formă de fotografii obișnuite sau fotografii magnetice. Uite, am gândit și câteva situații. Pentru că tema noastră va fi ultima țigară, mă gândeam să începem cu un fundal ca ăsta.

the-wild-bunch-original

În loc de capetele pistolarilor, vor fi capetele prietenilor noștri, pentru că, poate intră și ei în jocul nostru împotriva fumatului. Cam așa va fi atitudinea noastră și a lor. Le vom arăta noi țigărilor cine suntem! Tot pe principiul capului persoanei adăugat pesteO femeie bate o tigara corpul din fundal, m-am gândit și la femei, dragile de ele! Doar nu vrei s-o vezi pe maică-ta pistolar, nu? Haha, deși i s-ar potrivi postura asta, la cât de dură este! Dar hai să lăsăm bărbatului ce-i al bărbatului, adică masculinitatea unui luptător și să-i dăm femeii corpul frumos . Ce zici dacă în loc de capul tipei din poză ar fi capul prietenelor noastre?

– Nu trebuie să ne facem griji pentru pozele astea? Nu ne aparțin…

– Hmmm… o să contactăm echipa PartySnap cu ceva timp înainte ca să stabilim ce și cum. O să le comunicăm ideile noastre, iar ei se vor ocupa de imagini, pentru că da, ai dreptate, ne trebuie drepturi de autor. Dar ai să vezi, totul va fi super! Uite, privește! M-am gândit și la ceva de genul ăsta. Ce zici?

10287569-cigarette-butt-stock-vector-cartoon-cigarette-face

Aici cine va dori să stea la poză o să se simtă ca la altar. Cum probabil că bănuiești, persoana respectivă va fi poziționată în așa fel încât să pară că răspunde „Yes, I do!”. Vom avea și alte obiecte pe care să le atașăm. Vom face poze de grup în care vom purta peruci, mustăți, pachete de țigări în mâini și chiar și săbii care să le taie, armuri, coifuri, vestimentație de pirat, etc. Parcă îl văd deja pe Vlad cum ar ține în mână un pachet de țigări și s-ar uita speriat la Robert care cu o față „monstruoasă”, ar avea în mână o sabie ridicată asupra pachetului. Desigur, pachetul de țigări și sabia nu vor fi obiecte fizice, ci adăugate ulterior în poză.

– Ești genială! Cu siguranță va fi ceva inedit, nemaivăzut și spectaculos. Cine mai dă petreceri în cinstea ultimei țigări? Haha! Abia aștept să concretizăm planul ăsta. Și abia aștept să avem un copil, într-o casă fără miros de țigări.

1-aparat-partysnap

 

sursă foto 1, 2- PartySnap, 3, 4, 5, 6 -doar țigara, 7- PartySnap

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

 

13 Comentarii

 1. Barbalata Mirela

  Haha!! Imi place. Ideea cu petrecere penyru ultima tigara este haioasa. Oare merge si in realitate???
  Eu nu-s fumatoare asa ca nu am de unde sti 😛

  Răspunde
  1. De ce nu? Eu cred că ar merge o astfel de petrecere. Nici eu nu sunt fumătoare, dar dacă aș fi, probabil aș face exact cum am scris. Pentru că, vezi tu, am scris cum simt. Mi-aș anunța toate rudele că mă las, ca să am un motiv întemeiat să mă las :)) Mi-ar fi rușine dacă aș anunța că gata și peste o lună să mă vadă fumând.

   Răspunde
 2. Eşti totală!! Moamăă, ce idee faină ai avut! Bravo!
  Nu mă ştiu, s-au dat deja notele sau numai la final? Sper să ai punctaj maxim că dacă nici cu ăsta… apăi nu mai ştiu cum funcţionează SB-ul ăsta, zău!

  Răspunde

Lasă un răspuns