Diverse

Oamenii buni la toate – niște eroi!

Oamenii buni la toate – niște eroi!

E o vorbă din popor care spune că ce își face omul cu mâna lui e bun făcut. După mintea mea pe jumătate coaptă e cât se poate de adevărat ce se zice. De ce? Pentru că dacă îți faci tu pentru tine ceva automat o faci cu mai multă grijă și atenție. Doar nu vrei să muncești degeaba și să se strice într-un timp prea scurt. Dar  nu toți oamenii sunt pricepuți la toate. (Și asta e bine, că dacă ne-am pricepe toți la absolut orice, multe meserii n-ar mai există pe lumea asta). Unii apelează la meseriași sau câte un prieten priceput.

Pentru mulți bărbați care nu știu nici să țină un ciocan în mâna sau ce e ăla un pendular, un bomfaier etc., asta e soluția ideală. Nu condamn, nu râd de nimeni, fiecare face cum și ce poate. Dar chiar cred un proiect do it yourself te pune la muncă, e adevărat, dar te scutește de niște bani în plus. Am să vorbesc din experiența familiei mele, pentru că tata este un om de milioane, deși nu cred că își dă seama de asta.

A învățat de nevoie tot ce ține de zugrăveală, tencuială, placare gresie/faianță, punere parchet și orice altceva ține de o casă. Probabil v-ați prins:  tot ce a ținut de renovat a revenit în sarcina lui. La început a fost mai greu, pentru că nu avea toate sculele electrice necesare, dar cu timpul banii au început să vină, pentru că nu făcea numai acasă, ci se mai ducea și pe la alții. Ușor ușor a evoluat și asta l-a făcut să facă și mai multe. Acum ăsta e al doilea lui serviciu.

Cea mai recentă chestie pe care a făcut-o este o copertină pentru cele două intrări în casă. Adică două copertine, una mai mică, alta mult mai mare. Nu a părut greu deloc de făcut, mai ales că el nu este genul care să se plângă și tocmai datorită acestui fapt fiecare lucru pare floare la ureche. Cu sculele electrice și grinzi de lemn de la depozit-online.ro ne-am apucat cu toții de treaba. Fiecare cum s-a priceput: unul a tăiat, altul a ținut, altul a prins șuruburi, până când totul a luat formă. Scheletul din lemn a fost acoperit cu plăci policarbonat și apoi totul a fost fixat și pus unde trebuia.

 

 

E o minunăție pentru că ține umbră, când soarele ar fi bătut în geamul de la cameră și tot timpul ar fi fost exagerat de cald. Plus că ne ferește de ploaie și și-au găsit și cățeii culcuș pe scările umbrite și ferite de apă. Mai mult de atât, acum e și mama fericită pentru că are unde să-și agațe ghivecele cu flori și vă asigur că nu sunt puține :))

De ce ai alege un proiect DIY cu depozit-online.ro?

√ pentru că după ce îți reușește te face să te simți mândru. Tu ai făcut, e 100% creația ta, ai cu ce să te mândrești!

√ sculele și uneltele necesare au prețuri pentru toate categoriile de oameni: de la amatori la profesioniști.

√ ai șansa să te afirmi și să apeleze și alții la tine. Asta înseamnă bani.

√ poți implica toată familia într-o astfel de acțiune, deci mai mult timp petrecut împreună.

√ reprezintă un magazin online de încredere!

Eu zic să nu mai stai, intră pe site, cumpără ce-ți trebuie și apucă-te de treabă!

14 Comentarii

  1. Sunt într-u totul de acord cu tine. Când am venit la țară , nu eram chiar ”bâtă”, fiind destul de îndemânatic, făcând sport, yoga și alte alea…mă ”descurcam” în treburile gospodărești. Dar la țară nevoia este cel mai bun meșter. Acum sudez, repar instalția electrică, construiesc cotețe, magazii, solare, irigații, cosesc, sunt apicultor, grădinar, prășesc, cultiv plante, altoiesc și îngrijesc pomii, fac garduri, torn planșee și temelii din beton, bat lambriuri ș.a.m.d. Acum , când le înșir, îmi dau seama cât de multe am învățat, fără însă să mi se pară că fac ceva deosebit. Îndemânarea nu este factorul principal, acesta este… NEVOIA.

    Răspunde
    1. Dacă e un om deschis care își dorește să învețe și să încerce poate să fie și popă, nu numai electrician. Dacă îl ia în brațe pe „eu nu sunt de meserie, eu sunt electrician”, atunci n-o să facă nimic altceva, decât ce ține de domeniul lui. Părerea mea, din cele câte am băgat de seama.

      Răspunde

Lasă un răspuns