SuperBlog

Parfum de dragoste

Parfum de dragoste

Îmi aduc aminte de casa de lângă lac. Aveam 16 ani și abia ne mutasem în noul cartier. Părinții mei divorțaseră, așa că mama a decis că e timpul pentru o schimbare. M-a înfiorat gândul că o să plec, că o să-mi las prietenii, școala, obiceiul de a citi sub teiul bătrân din parc și de a privi stelele de pe acoperiș. Dar, mai mult decât atât, m-a înfiorat casa cea nouă, sau…cea veche.

Nu am înțeles niciodată de ce a vrut mama din prima secundă să o cumpărăm. Era stranie. Plină de chestii ciudate, parcă din altă lume. Nu avea ferestre, iar praful și mirosul de mucegai erau la ele acasă. Podelele scârțiau așa cum văzusem prin filmele de groază. Mi-a luat două săptămâni să urc la mansardă. Sau mai bine zis să îmi fac curaj. Mi se părea că locuim în casa groazei, dar când o vedeam pe mama fericită îmi ascundeam orice sentiment negativ.

În jumătate de an reușisem să renovăm și să o facem să arate exact cum ne-am imaginat. La școală îmi făcusem prieteni și cunoscusem pe cineva. Defapt doar eu îl cunoscusem, el nu cred că mă remarcase. Era frumos, inteligent și foarte popular. Cred că vedea toate fetele din școală, numai pe mine nu. I-am cerut sfatul mamei în legătură cu ce să fac.

  • Zici că puiul meu s-a îndrăgostit? Ai încercat să vorbești cu el?
  • Mama, nu e ușor, parcă sunt invizibilă, nu mă vede, trece pe lângă mine ca și cum nu aș fi.
  • Îmi aduci aminte de mine, știi, eu am încercat să îi fac o vrajă tatălui tău. Ce toantă eram! Credeam că asta mi-l va aduce lângă mine pentru toată viața.
  • Și? A mers mamă? Defapt…nu..
  • Sigur că nu, prostuțo. Ceea ce am făcut eu nu a fost bine. Acum am învățat că trebuie să îl cucerești cu farmecul tău, cu modul în care te comporți, cum miroși…știi, uite cartea asta.
  • Ce este asta mamă? Vreo carte de vrăjitorie?
  • Da copilă, a fost a bunicii mele. E o poveste pe care o să ți-o spun cândva, dar nu e timpul acum. Până atunci însă, distrează-te cu ea.

Am înfășcat cartea imediat și am urcat în camera mea. Desene vechi, mult praf, scrisuri și mai vechi, și multe versuri care păreau mai mult a fi incantații, vrăjitorii. Oare bunica o fi fost vrăjitoare? Ochii mi-au căzut pe o pagină în formă de inimă, pe care abia se mai vedea scris Cum să-l îmbrobodești ca să nu te lase. Mamăăă mamăăă, asta e ce îmi trebuie mie! Dar mama zicea că nu funcționează…hmmm…de ce să nu încerc și eu? Ceea ce urmează, e povestea de-a fir a păr a ceea ce am făcut eu. A nu se practica acasă!!!

la 2: 13 într-o noapte de vineri când din lună curgea sânge
prelins pe fereastra ce-l lingea cu limba-i de sticlă;
și ticăitul ceasului a încetat să mai spună povestea
uitată între celulele aerului ce devenise irespirabil.
m-am cufundat în pădurea de lângă lac.

Am luat cu mine praf de stele, pentru strălucire, puțin sânge de liliac pentru vedere bună, ca să ne ferească de orbire-astfel ne vom delecta cu imaginea celuilalt întotdeauna, șapte petale de nu-mă-uita, apă vie, pură de izvor, un ghiocel, pentru delicatețe, esență de bergamotă. Le-am amestecat pe toate în ordinea de mai sus până când au început să clocotească. Apoi am adăugat lacrimi de îngeri, rouă, trei smicele de măr dulce, trei greieri, să ne cânte câte-o baladă, două sticluțe de dragoste, o mandarină, pentru miros. Tot pentru miros am folosit apă de trandafiri, levănțică, iz de ambră, două fire de heliotrop și doi stropi de ulei eteric. Le-am amestecat din nou, până a început să geamă. Semn că poțiunea era gata. Am lăsat-o să tihnească pân-a apus soarele de trei ori și-a răsărit de nouă. Ziceți că nu se poate? La casa de lângă lac totul e posibil. Apoi am vărsat licoarea într-o sticluță asemănătoare Parfumului Mad Potion, a lui Katy Perry.

Mirosea așa de frumos încât florile îmi zâmbeau și dansau iar soarele strălucea în fiecare noapte în care eu îmi dădeam cu parfumul îndrăgostelii. Nu mai rămânea decât să îl cuceresc pe el. Și cu așa parfum a fost floare la ureche!

Mai târziu aveam să aflu că eram o vrăjitoare și că în casa în care locuiam acum, a locuit cândva bunica.

superblog-katy-perrys-mad-potion-coty-sponsor-superblog-226x300

Parfum creat pentru SuperBlog!