Plăceri nevinovate

Prăjitură cu finetti

SONY DSCÎn ultima vreme îmi place să cred că am progresat într-ale bucătăriei, mai exact în prăjitureală. Mâncare vedem noi cine-o face, nu-i bai, că nu cred că o să mor de foame. Am încercat acum ceva timp o rețetă de prăjitură cu finetti, primită de la mama prietenului meu și rezultatul a fost chiar pozitiv. Așa că mai adaug în această rubrică încă ceva la care am să revin pe viitor cu siguranță! Se face extrem de ușor, e bună chiar și pe căldura asta insuportabilă și sigur pe gustul celor care iubesc ciocolata. 

Pentru blat  avem nevoie de 10 ouă, pe care le batem bine de tot cu o cană și jumătate de zahăr (eu am folosit o cană ceva mai mare, pe care nu am umplut-o de tot). După ce dispare orice urmă de zahăr, adăugăm o cană și jumătate de făină, două linguri de cacao, puțină sare și jumătate pliculeț praf de copt.  Turnăm în tavă (24×36) și băgăm la cuptorul preîncălzit. Nu mai știu cât am lăsat, cred că în jur de 25 de minute, dar cel mai de folos e testul cu scobitoarea.

După ce s-a răcit blatul îl tăiem pe jumătate. Prima jumătate o însiropăm cu un sirop făcut din o cană de apă și o cană de zahăr (le fierbem până dă în clocot), apoi când se răcește adăugăm esență de rom. Urmează un strat de cremă, făcut în felul următor: topim un  pachet de margarină și când este un pic călduță o frecăm cu 400 grame finetti. Punem și cealaltă jumătate de blat și o însiropăm, și mai adăugăm un strat de cremă.

Se poate tăia cubulețe și pe deasupra ornată cu nucă de cocos. Eu am vrut să-i fac moț de frișcă, ca s-o mâncăm cu lingurița și am pus niște ornamente colorate pentru prăjituri. (mi se pare mai bună varianta mea, decât cea cu nucă de cocos)

prăjitură cu finetti
prăjitură cu finetti

 

14 Comentarii

 1. Barbalata Mirela

  Wow , ce bine arata ! Pot sa vin la tine???? Recunosc ca eu sunt mai comoda si nu fac prajituri atat de complicate 😀 ….cel putin asa imi pare mie 🙂

  Răspunde
 2. Foarte faină reţeta, e pentru prima oară în viaţa mea când mi se pare aşa uşor să faci o prăjitură. Chiar mă bate gândul să încerc şi eu. Mulţumesc pentru impulsionare :). Şi aş avea o întrebare: am văzut că ţi-a plăcut o postare de pe blogul meu. Sunt curioasă cum l-ai descoperit … :)).

  Răspunde
  1. Îți mulțumesc de trecere deși știu că blogul meu nu e ceea ce cauți tu, că doar am citit articolul în care spuneai că îți plac blogurile care au umor, ori la mine nu cred că găsești sau prea puțin, umorul nefiind ceva ce practic zi de zi 🙂
   Cum ți-am descoperit blogul? Păi am intrat la „cititor”, adică acolo unde afișează ceea ce au postat alții și când am intrat la cineva să citesc (nu am intrat pe blog direct, ci mi s-a deschis postarea în cititor, nu știu dacă mă fac înțeleasă, dar dacă nu mai întreabă-mă că o dau altfel cu zisu) în partea de jos e o secțiune cu „mai multe pe wordpress” și acolo apărea și titlul articolului tău pe care am și intrat.

   Răspunde

Lasă un răspuns