Diverse

Relația cu părul meu. Cum ne înțelegem?

Relația cu părul meu. Cum ne înțelegem?

Eu și cu părul meu avem o relație strânsă de prietenie. Posibil că undeva, cândva am făcut o înțelegere: eu nu-l stresez pe el, iar el nu mă stresează pe mine. Nu știu dacă se aplică întocmai, căci are momente în care mă enervează maxim, dar ne facem că ne înțelegem bine. Ce-i drept, eu l-am lăsat în pace, nu am avut prea multe motive să mă iau de el. L-am avut super scurt când eram mică. Gen castronel așa și cu breton, eram brici. Mama cred că era tare mândră de talentele ei de coafeză, iar eu nu aveam niciun cuvânt de spus. Mama-i mamă, n-ai ce să faci.

Când am mai crescut, adică pe la un zece-unșpe ani, am zis gata, nu mai vreau păr scurt, îl las să crească. Și l-am lăsat până ce aproape că-l băgam în buzunarele pantalonilor. Intrasem într-o obsesie de asta gravă, de nici vârfurile nu le mai tăiam, de teamă să nu cumva să se scurteze prea mult. Nu era el cel mai sănătos păr, dar nici chinuit nu era. Nu-l vopseam, nu-l ondulam, nici măcar nu-l uscam. Nu suportam să mă usuc cu uscătorul.

Acum însă situația stă mai altfel, deși nu aș putea zice că e rău. L-am tuns până pe la umeri, cu breton, căci ce să vedeți am vrut să văd cum îmi șade. Acum a crescut și arată mult mai bine ca formă. Dar parcă nu-mi mai place. Mi se pare că am un păr lipsit de viață, care geme de obosit ce e. Nu prea am eu răbdarea necesară să-i ofer masaje și nu știu ce galanterii, dar o dată pe săptămână sau poate chiar o dată la două săptămâni îi ofer o mască. O mască pe care o prepar dintr-un gălbenuș- două-trei, olecuță de miere, niște ulei de ricin și dacă se întâmplă să am vitamina A, pun, dacă nu, nu. Cum fac? Păi amestec toate ingredientele și mi le pun în cap. Cu o pensulă, iau frumușel părul în straturi și îl acopăr pe tot de la rădăcină. Îl strâng apoi într-un coc, care nici nu are nevoie de susținere, căci e lipicios tare.

Partea proastă e că pe lângă haine mai murdăresc și chiuveta și o pensulă și un castronel și o lingură … și eventual mai cade și pe jos, în timp ce pensulez eu. Am citit că după faza asta, ar trebui udat un prosop și stors bine, după care făcut turban și pus pe cap, ca să rămână oul umed, nu să se usuce. Eu îl las să se usuce. Și după ce se usucă și îl desfac din coc arată așa …

Minunat, știu. Vă oripilez probabil dar mna, asta e masca, așa se face, așa arată. Vă mai arăt una și promit că nu mai pun poze cu subsemnata.

Ok, deci după toată treaba asta, spălatul e destul de meticulos, pentru că mă șamponez de 2-3 ori ca să fiu sigură că iese tot gălbenușul și nu mă trezesc cu omletă în păr. După ce se și usucă îmi place cum arată. Parcă recapătă strălucirea și câteva zile chiar pare că are și el chef de viață. Și apoi o luăm de la capăt.

Și știu că vă spuneam la început că noi suntem prieteni (eu și cu părul meu), dar suntem prieteni ca să nu fim dușmani, știți voi. Căci sinceră să fiu mă enervează tare mult când azi mă spăl și până diseară se unsurează. Am părul extrem de gras și încă nu am găsit soluția ca să nu mai fie așa. Și mai sunt și zilele în care mă vopsesc (cam des în ultima vreme) sau zile pur și simplu în care îmi cade părul într-una la fiecare pieptănare, deși eu nu mă pieptăn niciodată cu părul ud. Ei bine, momentele alea mă panichează un pic și mereu mă gândesc că voi rămâne cu extrem de puțin păr (deși nu am părul chiar așa rar). Probabil psihicul e de vină pentru căderea părului și ingredientele nocive din vopsea sau cine știe ce probleme ale scalpului, așa că am luat în vedere și ceva tratamente pentru asta. Știu că există pastile, dar eu nu vreau pastile, ci am pus ochii pe tratamentul natural împotriva căderii părului de la Regivero.

Tratamentul conține un șampon împotriva căderii părului și o loțiune. Ce-mi place la loțiune este că se aplică pe părul spălat și nu necesită clătire. Mi-ar plăcea atât pentru mine cât și pentru mama, căreia îi cade părul mai ceva ca mie. Există și un tratament pentru regenerare, tot de la Regivero, tratament care mie chiar îmi face cu ochiul și cred că ar înlocui cu brio masca aia cu gălbenuș care murdărește totul în jurul ei.

Tratamentul natural pentru regenerarea părului a fost special creat ca să prelungească faza anagenă (de creștere) a părului, să ofere fortifiere, volum crescut firelor de păr, creștere accelerată a părului și facilitează formarea mai rapidă de noi foliculi. Este ideal și pentru a repara firele de păr degradate, oferind hidratare și protecție UV eficientă.

Cuvântul volum mă atrage și el. Niciodată nu mi-a plăcut părul pleoștit așa, fără pic de volum. Chiar dacă e proaspăt spălat și strălucitor, dacă e lipit de cap arată rău. Cel puțin așa mi se pare mie. Cât timp am folosit feonul, ca să-l păcălesc puțin și să-i dau volum, am ținut întotdeauna capul în jos când mă uscam. Niciodată nu am stat în picioare ca să-l usuc, altfel mă alegeam cu un păr pleoștit, care-mi displăcea total.

Din fericire, probleme cu mătreața nu am. Asta mai lipsea. Dar să știți că au și produse împotriva mătreții, dacă vă interesează. Și un lucru care îmi place și mi se pare că prin asta promite multe este că dacă produsul nu te mulțumește și nu te ajută în problemele tale în 60 de zile, îți primești banii înapoi.

Așadar, facem o recapitulare. Ce fac eu pentru părul meu? Îl las să se usuce natural (în ultima vreme). Îl feresc de placă, ondulator și alte chestii de genul. Îl las să se usuce total, apoi îl pieptăn, și din când în când îi aplic câte o mască.

Dacă am de gând să încerc produsele Regivero? Da, am, căci mă tentează și consider că am nevoie. Vreau să am un păr sănătos și frumos. Ați observat că atunci când vă stă bine părul și chiar vă place, vă simțiti altfel? Parcă sunteți alt om și parcă mergeți altfel pe stradă. Voi ce rutină de îngrijire a părului aveți? În ce relație sunteți cu el?

 

 

 

3 Comentarii

  1. Îmi făceam şi eu masca aia pe vremuri, acum m-am lenevit. Dar e tare faină. Chiar voi căuta produsele astea, cea împotriva căderii mi-ar prinde bine că eu îmi cam stresez părul la uscare şi ar avea nevoie 🙄
    Te pup, Călătorule!

    Răspunde

Lasă un răspuns