SuperBlog

Relația mea cu apa. De la dușmani la prieteni

Relația mea cu apa. De la dușmani la prieteni

Imaginați-vă trei nefericiți pierduți pe aleile parcului Herăstrău, ziua-n amiaza mare, când soarele e mai mare decât roata de la tractor și pare că vrea să prăjească și cel mai pricăjit viermișor ascuns sub o mână de pământ, fără picătură de apă după ei, pentru că pe niciunul nu l-a dus capul că atunci când pleci undeva apa e un lucru necesar. Nimic mai frumos decât să te plimbi cu limbile de-un cot pe-afară, vreme de două ceasuri gândindu-te la sticla de 2 l de apă rămasă în mașină, pentru că e un parc, sigur sunt chioșcuri, ce să facem cu 2 litri de apă după noi?

Ei bine, de atunci și până acum, în momentul povestirii au trecut doi ani și a fost o învățătură foarte bună, pentru că întâmplarea face că de fiecare dată când e vorba de plecat undeva, un pitic din ăia mulții pe care-i am la mansardă începe să-mi strige ia apă, nu uita de apă, ia cu tine apăăă!  A devenit o obișnuință și acea experiență m-a învățat că cel mai bine este să ai la tine sticle de 0,5 l distribuite frumușel de-o parte și cealaltă a rucsacului (pentru echilibru) și în interior. Și tot experiență mi-a scos în cale cea mai bună apă de izvor pe care am gustat-o vreodată: La Fântâna. Apa are un gust neutru plăcut, cu conținut echilibrat de minerale tocmai de aceea satisface setea. Și tot o obișnuință au devenit cei aproape 2 litri de apă consumați zilnic.

Însă, cum spuneam, nu am fost întotdeauna o mare consumatoare de apă. Beam nu de nevoie, pentru că nu simțeam niciodată că îmi e sete, ci pentru că trebuia. Și asta să zicem maxim de 3 ori pe zi. Când eram la cămin, eram cea mai leneșă la băut de apă. Întotdeauna goleam sticla de apă plată ultima, chiar la 2 zile după ce o golea colegă-mea pe-a ei, chiar dacă ni le cumpărasem amândouă în același timp. Apoi într-un seminar din vorbă-n vorbă, profu` ne-a întrebat de ce nu avem sticle de apă pe bănci. Era chiar uimit că mai mult de jumătate dintre noi nu aveam după noi apă. Atunci am aflat câteva din beneficiile consumului de apă:apa de izvor

  • întărește sistemul imunitar
  • sporește elasticitatea pielii
  • scade riscul de a face accident vascular cerebral
  •  crește rezistența la efort fizic și intelectual
  • este o importantă sursă de energie
  •  previne și obstrucția arterială la nivelul inimii și creierului

Acum relația mea cu apa este una de tovărășie. Suntem tovarăși oriunde și oricând. Nu există zi fără să dau gata 1-2 litri de apă La Fântâna (pentru că da, a devenit apa mea preferată). Și nu, nu e un moft faptul că aleg apă plata și nu pe cea de la robinet, ci o necesitate. Apa din zona mea are un gust puternic de clor și uneori o culoare ciudată, gălbuie, iar dacă pui într-un pahar, în câteva minute poți vedea cum se depunde nisip pe fundul acestuia. Preferatele mele au rămas tot sticlele de 0,5 l, pentru că pot fi strecurate oricând în geantă, astfel hidratarea merge la pas cu mine.

 

Lasă un răspuns