Diverse

Sărbătorile vin …

… sărbătorile vin …  le simțiti și voi? La fiecare colț de stradă, în restaurante au început să sune melodiile mai crăciunistice, în fiecare magazin s-au îmbodobit deja brazii, s-au scos decorațiunile și parcă deja îl așteptăm pe moșu`. Orașele s-au îmbodobit, s-a dat startul de târgurile de Crăciun, în magazinele de haine deja au apărut pulovere cu reni, cu moși și câte și mai câte. Răbdare să colinzi și bani să ai, că de ales, slavă domnului, ai de unde. Eu recunosc că de fiecare dată cad în plasă și îmi face o reală plăcere să colind printre rafturile pline cu lucrușoare de sezon.

E adevărat că parcă ne-am depărtat un pic ideea Crăciunului  pe care-l sărbătoream când eram mici. Cel puțin așa cred. Pe atunci nu existau atâtea magazine sau cel puțin nu aveam acces la ele. Cu siguranță nu existau nici atâtea jucării, care de multe ori ne încântă și pe noi, ăștia mai mari. Plăcerea cea mai mare era atunci când luai frumușel o foaie și-un pix și te apucai să compui o scrisoare moșului în care-i spuneai cât de cuminte ai fost tu și cam ce-ți dorești. În noaptea magică de cele mai multe ori mulți dintre noi cel mai probabil încercam să stăm treji ca să-l prindem pe Moșu`, dar niciodată nu reușeam, pentru că ce să vezi, Moșu` aștepta întâi să adormim, apoi venea pe nesimțite. Că tu cereai mere și primeai flori, e partea a doua, dar nu conta, întotdeauna era o bucurie când îți găseai cadourile sub brad.

Acum am impresia că s-a pierdut un pic din magia asta cu cadourile. Am văzut mulți părinți care-și iau copilul de mână, îl duc în magazin și îl lasă să-și aleagă singur ce vrea să-i aducă moșul. Hmmm, și farmecul unde-i?

Trecând peste partea asta, ceva sigur a rămas la fel. Dacă nu și mai bine: dulciurile. Păi mai este Crăciun dacă pe masă nu-i măcar un cozonac plin de nuci și rahat? Fără niște cornulețe, turtă dulce sau ceva bomboane de brad, e clar că nu-i sărbătoare. Fără miros de coptură care să umple bucătăria? Știu că mulți dintre voi ați împodobit bradul (și încă o faceți) cu bomboane, asta pe lângă globulețe și beteală. Eu nu am agățat niciodată bomboane în brad, pentru că probabil nu puteau rezista atâtea zile, având în vedere că mereu am îmbodobit bradul destul de devreme. Ori dacă nu ăsta e motivul, atunci nu știu care ar fi. Știu doar că anul acesta m-am gândit să cumpăr ceva ce îmi place încă de când eram mică și pe care, din când în când le mai consum în ciuda vârstei: ciubucuri. Eu așa le știu, chiar dacă mai sunt numite bastonașe. Ei bine, nu le cumpăr de oriunde, ci de pe Candytoys.ro. (P.s. Zilnic, între orele 12ºº-13ºº au transport gratuit)Au oamenii ăștia o varietate de dulciuri pe site care mai de care mai atrăgătoare (pralinele din ciocolată cu lapte … mmm), dar eu pe lângă ciubucuri, am pus ochii pe niște jucării- globuri de zăpadă care pot fi dăruite celor mici și cu siguranță îi vor bucura. Și-am mai văzut ceva care m-a atras și mai tare, intrând în aceeași categorie cu ciubucurile (categoria plăcerilor nevinovate, că nah, când copilul din tine cere, trebuie să-i dai), și anume acadelele spirală. Știți voi, alea rotunde, super colorate și dulci de nu mai poți, dar parcă nu te poți opri din ronțăit la ele? Îhâm, știu că nu-i tocmai indicat să le ronțăi, dar mie îmi place s-o fac.

Cred că și ele merg puse în brad, deși mai fain le-ar sta alături de-o cană de ciocolată caldă, la un film de Crăciun. Și dacă tot am pomenit de filme, și ele fac din Crăciun ceva magic.

Așadar, dacă ar fi să tragem o concluzie, un Crăciun perfect cuprinde în primul rând niște oameni dragi (chiar dacă nu am pomenit de asta, m-am gândit că-i evident), apoi un brad frumos împodobit cu globulețe și ciubucuri, o masă bogată , ceva zăpadă dacă se poate și niște filme faine. Cadouri, un moș de zăpadă, ceva colindători, ceva nas roșu și obraji îmbujorați, acadele, pulovere pufoase și eu zic să mă opresc aici, că deja intrăm în lux și opulență. Și vorba aia, toți ne zic să fim cumpătați.

 

sursă foto: https://foodal.com/

http://www.candytoys.ro/

5 Comentarii

 1. Cred că ai dreptate că s-a pierdut mult din magia Crăciunului! Noi nu mai sărbătorim Naşterea Domnului, ci îl aşteptăm pe moş. Acelaşi lucru se întâmplă şi de Paşti. Nu sărbătorim Învierea Domnului, ci aşteptăm…iepuri!
  Să te găsească sănătoasă sărbătorile!

  Răspunde
   1. Nu cred că este vina magazinelor că au transformat sărbătorile în ceva „vizibil-comercial”, ci a noastră că n-am ştiut să păstrăm un echilibru între esența sărbătorii şi luciul dat de comercianții.

    Răspunde
 2. Uuuuaau, n-am mai mâncat din astea chiar din vremea copilăriei, îmi aducea bunicul de la târg. Tiii, ce poftă am acum de ele.
  Cu mirosul de coptură m-ai pus la colţ. La mine va mirosi a sarmale şi atât. Şi alea făcute de mama. E de rău tare, tare? 😳

  Răspunde
  1. Eu mă mai „ciubucesc” din când în când 😀 Ultima oară am avut o acadea din aia mare mare, de nu poți s.o cuprinzibin gură 😀
   Nu e de rău, mie nu.mi plac sarmalele deloc, deși mirosul lor mi se pare fain. Dar doar atunci, când le faci, ca apoi nu.mi mai place cum miroase 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns