SuperBlog

Spacer îți face zilele mai ușoare!

– Ce mai este și în cutia aia? Este a doua oară într-o săptămână când văd cutii noi prin casă. Ai de gând să transformi camera asta într-un mic depozit? îl întreb eu nervoasă.

– Ușurel… boxe. Boxe sunt, răspunde el nonșalant. Parcă mă scoate din minți când e așa calm.

– Mi se pare mie sau avem deja unele prin fiecare colțișor din casă? Care stau fix degeaba, că nu ne-au folosit niciodată la nimic.

– Tocmai asta e cauza unei noi cutii. Am să scap de cele vechi și am să le pun pe astea noi.

– Și crezi că pe astea o să le folosim la ceva? Dacă sunt la fel de proaste ca alea? Or să adune praful degeaba. Puteai să mă întrebi și pe mine înainte să le cumperi.

– O să te simți ca la cinema ia să vezi! Sunt boxe Spacer, știu eu ce cumpăr. M-am gândit că ar fi relaxant să profităm de zilele astea libere și să începem un maraton de filme. Boxe avem, de popcorn se ocupă cuptorul cu microunde, noi nu trebuie decât să alegem filmele.

Poate că avea dreptate. La urma urmei am scăpat de vreo șase boxe care produceau un fâșâit deranjant și ne-am ales doar cu trei. Și cu o atmosferă de cinema. Poate că m-am alertat degeaba și trebuia întâi să studiez situația. Tipic mie. Acum nu doar că mă simt ca la cinema, dar folosesc boxele și când gătesc sau când fac baie. Îmi umplu cada cu spumă până la refuz, aprind câteva lumânărele și îmi pun muzică ambientală. Doamne cât de relxant este! Ar trebui să încercați.

Se pare că totuși el se pricepe la a face achiziții. În prima zi a săptămânii a venit curierul cu o cutie imensă. Era un scaun de gaming. Aveam atâtea scaune prin casă, dar nu erau scaune gaming. Nu am înțeles de ce aveam nevoie de unul până nu m-am așezat. Acum probabil trebuie să-și comande altul pentru că am pus stăpânire totală pe el. De acolo îmi beau cafeaua, în el stau când citesc sau când mă joc pe calculator.

– Știi la ce m-am gândit? mă trezesc întrebând în timp ce pregăteam cina câteva zile mai târziu. Nu am așteptat să răspundă, categoric nu știa ce-mi debita mie mintea, așa că am continuat. M-am gândit să las tehnologia să mă ajute. Vreau un cooling pad pentru bătrânul meu laptop.

– Era și cazul, îmi răspunde zâmbind. De fapt, chiar ți-am luat unul, tot Spacer și el.

Dispare câteva secunde, apoi îl văd cum se întoarce cu un cooler de toată frumusețea. Îl folosesc și astăzi, deși au trecut câteva luni bune. Fără el probabil laptopul meu ar fi cedat de mult. Mai ales că programele de editat video și foto îl solicită și-l supraîncălzec.

 

Și pentru că am ajuns la concluzia că tehnlogia îmi ușurează munca, am cumpărat și-un cititor de carduri extern, întrucât cel al laptopului era stricat de vreo 2 ani. Nu doar că este util, dar e și mai rapid. Dacă până acum dura 10 minute numai până când găseam cablul să-mi conectez camera foto la laptop, apoi se mai întrerupea de câteva ori din motive de instabilitate (cu alte cuvinte atât de sensibilă era treaba că dacă respiram mai adânc, se deconecta camera îndată), acum în 5 minute am pozele deja în laptop. Fără nervi, fără bombăneli, fără să-mi vină să arunc și camera și laptopul.

Apar tot timpul lucruri noi, tehnologia este în continuă dezvoltare, iar noi poate ne simțim copleșiți de atâtea noutăți. Pe unele poate că nu le înțelegem, iar pe altele poate că le așteptăm fără să știm asta. Dar dacă tot există posibilitatea să ne lăsăm ajutați și relaxați de tehnologie, de ce să nu facem asta?

 

Articol scris pentru proba cu numărul 5 din cadrul competiției Spring SuperBlog 2020.

7 Comentarii

  1. Sa știi ca dacă aș ceda și as lasa garda jos, ar umple casa de chestii. Lui toate i se par mișto, pe toate și le dorește, problema e că sunt mari, ocupa spațiul și nu folosește tot.
   Dacă ar fi ca la bucătărie, arunci totul acolo într-un sertar și ai golit spațiul, ar fi minunat :))
   Coolerul da, e foarte util. Laptopul meu are 10 ani 😀 și în ciuda a ceea îmi zice el, ca trebuie altul, nu mă las. Îl țin pe ventilație artificiala și sper sa mai reziste. Am o relație prea strânsă cu el ca să iau altul 😀 E ciudat ca m am atașat de – un laptop?

   Răspunde

Lasă un răspuns