SuperBlog

Tanti Stanca și jobul ei full time

Tanti Stanca și jobul ei full time

Suntem în scara blocului 13B. Din spatele ușii cu numărul 13 tanti Stanca, o cață bătrână cu figură de cotoroanță așteaptă flămândă să se hrănească cu bârfe. Știe totul despre oamenii care locuiesc acolo, la ce oră vine Marcel la Marcela, la cât timp udă florile tanti Anișoara sau ce-a mâncat la prânz Vasile de la 7. Își notează totul pe caietul etajului respectiv (fiecare etaj are carnetul de bârfe, nimeni nu scapă), își pune o eșarfă dintre cele portocalii și fuge în mare grabă la soră-sa, altă cotoroanță flămândă după bârfit, care stă în blocul vecin. Fac schimb de impresii.

– Auzi tu fată, s-a mutat în blocul nostru una tinerică așa, cam urâțică ea și respingătoare. A trecut ieri pe lângă mine și când am întrebat-o cu ce treabă în blocul meu, nu mi-a răspuns. Am impresia că e cam șuie, umblă cu un nasture încheiat, unul descheiat. I-am zis copilă, cu ce treabă la mine în bloc?  Și n-a răspuns, ba nici că s-a uitat la mine. Credeam că se duce la flăcăul ăla chipeș de la 5, de e mă-sa campioană la șah și am strigat după ea  că de se duce la Georgică, amu’ e pericol mare că tocmai ce-o intrat Florica pe la el.

– Și? Și? Zi repede, ce-o zis?

– N-auzi fă că nu vorbi cu mine? Da’ ce crezi c-am făcut?Am întrebat în stânga și în dreapta și am aflat că s-a mutat la etajul 2. Și ghici, ce? Șade fix deasupra mea.

– Și? Și?

–  Încă n-am aflat destule. S-a culcat spre dimineață, atunci nu s-au mai auzit pași și s-a făcut liniște. La 6 în schimb era în balcon. Are și ea o mușcată pricăjită și s-a găsit de i-o umezit pământul când nici soarele nu se trezise încă. I-am pus nițică pască și nițeluș drob și vreo patru ouă roșii încondeiate frumușel și mi-am făcut de drum ca să văd și eu ce are prin casă. Și-o fi adus mobilă nouă, o avea și ea bărbat?

– Și mie nu mi-ai adus?

– Da’ ce crezi soro, că am avut eu timp de pregăteli și de gătiri? Păi colo în chenar cine bifează dacă Marcel și-a făcut vizita obișnuită? Mi-a adus și mie Nuțica câte puțin din fiecare. Crezi că ei îi duceam așa de dragul de a împărți? Stai liniștită, că nu îi duceam dacă nu trebuia să aflu dacă e sau nu măritată.

– Și? Are modern prin casă? E frumos? E curat? Pesemne că dacă e tânără nu îi arde de curățenie. Ea e cu distracția, așa e tineretul astăzi …

– Curat, curat, n-am ce zice. Vedem peste câteva zile, că amu abia s-o mutat. Are niște clovni lipiți pe pereți, pesemne că o fi circăreasă. N-am apucat decât s-o întreb ce părere are despre încondeiere și mi-o răspuns că i-am adus ouă frumoase, mi-o mulțumit și dus-o fost. M-am trezit ca baba proastă cu ușa-n nas.

 

13 zile mai târziu

– Soro, soro, stai nițel să scot caietu’.

– Nu ne-am mai văzut de mult. Ai avut muncă grea?

– Iaca câte (cacofonie intenționată) pagini am acilea numa despre tinerică. Am întrebat și io pă ici – pă colea și am aflat de când o legăna mă-sa în leagăn. E fată cultă fă, are blog d-ala de scrie ăștia acum pe el.

– Așa bogată? Are bloc? Ori nu l-o fi cumpărat pe asta de stai tu? Ai grijă, soro că te pomeni că asta mărește întreținerea.

– Blog, fă, nu mai auzi? Ie pă internet, ea scrie și alții citește. Io știu ce zice ea p-acolo, că io n-am internet ca să citesc.

– Ai tu, așa zici?

– Pă cuvânt! Mi-o spus și mie Viorel, că l-o chemat pe la ea să-i repare calculatorul. A început ăla a etira și-a o suci pe-o parte și pe alta la vorbă c-o aflat ce și cum și n-o mai plecat până ce nu se coloră cerul de subseară. Da n-a prea înțeles nimica, că ea e fată cultă și l-o îmbârligat. Cică i-o zis că ea nu-și începe dimineața fără ceva Sweet&Salty și fără să spună hai … Înșiră-te mărgăritare la o poveste și-o povață ca apoi să se îmbrace de alergat și să se ducă la unu… oare cum îi zicea? Daniel! Daaa, Daniel! cică e partener SuperBlog și cică aleargă împreună și fac tot felul de proiecte. E cultă fă, parol!

– O fi vreun bogătaș ăsta de e partener la firma aia, ai soro?

– Nu e fă firmă! Proastă ești! Eu cred că trebuie să ne deschidem și noi internet d-ală, parol!

– Așa ne facem și noi culte? Și ne deschidem și bloc d-ăla și scriem p-acolo ce face vecinii ăștia? Și putem să vorbim pă internet, soro?

– Pesemne!

 

Pentru Spring SuperBlog2017

 

 

 

4 Comentarii

Lasă un răspuns