SuperBlog

În ținuta potrivită poți străluci!

În ținuta potrivită poți străluci!

După ce m-am despărțit de Marc, viața mea a devenit plictisitoare. Nu mai ieșeam cu prietenii, nu mai mâncam, nu mai aveam chef de nimic. Uitasem ce înseamnă să ai întâlnire, să cunoști oameni noi, să te distrezi. În ziua aia, hotărâsem să nu ies din pijamale. Voiam să-mi petrec timpul singură, de fapt, modul ăsta de pierdere a timpului devenise un obicei. Îmi pusesem în gând să termin și ultimul episod al serialului pe care îl urmăream, când liniștea a fost întreruptă de țârâitul telefonului. Ce-i drept nu prea aveam chef de vorbă, dar ceva m-a împins să apăs tasta verde:

– Ce faci fată? aud vocea crispată a Mariei.

– Bine, tocmai ce mă pregăteam să …

– Aaaa, deci ești liberă. Uite ce e, mă gândeam să ne vedem într-o oră în fața barului din centru. Am o întâlnire cu Mihai și nu vreau să merg singură. Oricum vine și cu Radu, fratele său. Poate iese ceva  între voi. Nu poți suferi la nesfârșit. Dăm o tură prin parc și ne oprim la o cafea.

– Nu știu ce să zic, nu prea …

– Bine, hai că trebuie să mă pregătesc . Ne vedem acolo.

Ăsta era prostul obicei al Mariei, care nu mi-a plăcut niciodată. Nu știu de câte ori nu s-a mai întâmplat să nu vrea să mă asculte și să îmi închidă telefonul în nas. Am bombănit cu juma’ de gură și m-am îndreptat spre fereastră. Nimic din ceea ce vedeam nu mă încânta prea tare. Ideea mea de a îmbrăca tricoul roz, care îmi evidenția decolteul tocmai picase. Afară era înnorat și puțin sub 15 grade. Am deschis dulapul și mi-am îndreptat privirea spre locul unde așteptau pantalonii bleumarin pe care-i preferam la ieșirile la cafenea. Sigur aș fi făcut senzație în ei, mai ales că mergeau perfect cu pantofii roșii cu toc. De fapt erau cam singurii cu care se potriveau și chiar nu aș fi vrut să ies la o plimbare pe tocuri. Nu aș fi vrut să îmi imaginez cum aș fi arătat după o tură de parc.

Aveam nevoie deci de o ținută lejeră, dar care să atragă priviri. Chiar îl plăceam pe Radu și voiam să îi las o impresie bună. Și cum întotdeauna o pereche de jeansi salvează situația și te scot din impas, m-am decis să-mi construiesc o ținută în jurul lor. I-am ales pe cei pe care îi cumpărasem cu câteva zile înainte de pe Answear.ro. Bleumarin, talie regulară, colecția Pepe Jeans. Nu aveam cum să dau greș cu această alegere. Am ales o bluziță simplă, lejeră, de culoare crem, cu un decolteu rotund și pe deasupra un cardigan cu glugă, căptușit și de culoarea mahonului. Așa sigur făceam față temperaturii scăzute.

M-am privit încă o dată în oglindă. Blugii mulați, cu forma îngustă îmi făceau picioarele să pară mai lungi decât erau. Ba chiar îmi făceau și posteriorul să fie de invidiat și să întoarcă privirile trecătorilor. Cardiganul lung venea în completarea blugilor, large_img_832722evidențiindu-mi talia și brațele subțiri. Mi-am pus pantofii sport albi, dar parcă ținuta mea era incompletă. Lipsea ceva în partea de sus și cum nu obișnuiam să port cercei, am ales un colier din colecția Simple, cumpărat odată cu jeanșii de pe Answear.ro. Venea bine pe decolteu și chiar îmi dădea ceva mai mult curaj.

Cumva această ținută a reușit să îmi redea cheful de ieși din casă și de a mă simți bine. Priveam în oglindă și vedeam sclipirea din ochi, sclipire ce nu o mai văzusem de ceva timp. Vedeam o femeie pregătită să evadeze din vălul suferinței și al nepăsării și gata să se avânte în plăcerile vieții. Mă simțeam frumoasă. Feminină. Simțeam că încă prezint interes.

Pe tot parcursul zilei m-am simțit minunat. Parcă nu eram eu, parcă ținuta mi-a transferat din energia ei, din personalitate. Radu a fost cu ochii pe mine mai tot timpul, ba chiar mi-a spus că nu-și poate lua ochii de la colier. Se pare că m-a ajutat mult această bijiterie, pentru că ieșirea s-a terminat cu o invitație la cină.

Acum trebuie să îmi aleg ținuta și cum nu am nimic de purtat pentru o o cină la un restaurant destul de elegant, cred că știu la cine am să apelez!

answear-patrat

Articol scris pentru SuperBlog.

 

 

 

2 Comentarii

Lasă un răspuns