SuperBlog

Trăiește-ți visul american cu CND Vacanțe Speciale!

Trăiește-ți visul american cu CND Vacanțe Speciale!

M-am gândit de multe ori cum ar fi să trăiesc pe propria piele „visul american”, dacă ar fi posibilă o incursiune în timp, iar eu aș fi din nou studentă. De ce studentă? Pentru că aș putea pleca cu programul work and travel derulat de CND Vacanțe Speciale. Nu mi-ar fi trebuit decât cartea de identitate și carnetul de student. În plus, ar mai fi fost necesară seriozitatea și ceva engleză cât să purtăm o conversație. Ca job sunt sigură că mi-aș fi ales ceva în bucătărie – orice, doar să fie în bucătărie. Așa nu numai că mi-aș fi exersat engleza și aș fi îmbunătățit-o, dar aș fi acumulat și cunoștințe gastronomice.

Și ca orice om normal trebuie să recunosc că nu doar pentru un job m-aș fi dus în State, ci mai mult pentru a fi undeva unde am visat toată viața, pentru a învăța direct de la sursă despre cultură, despre oamenii de acolo, despre absolut orice înseamnă Statele Unite ale Americii. Mi-ar fi plăcut să locuiesc în New York (poate pentru că am văzut de prea multe ori „Singur acasă”, cine știe?) Să colind fiecare străduță, să simt cum e să trăiești într-un oraș care „nu doarme niciodată”. Ador parcurile și verdeața și cred că m-aș simți minunat în vestitul Central Park, citindu-l chiar pe Guillaume Musso. 

Tot New York-ul cred că este un oraș în care e musai să te îndrăgostești – doar nu urci în Empire State Building singur, nu? Puntea de observație de la etajul 86 al clădirii este unul dintre cele mai romantice locuri. De acolo se deschide o superbă panoramă de unde se pot admira  Manhattan-ul, Hudson River și East River. Cred că o vizită pe timp de noapte poate fi ceva fascinant și de trecut pe lista cu lucruri pe care să le faci într-o viață. Să vezi atâtea lumini, atâtea licăriri, atâta viață sub picioarele tale. Să asculți cum respiră metropola, să-i simți pulsul..

Ce m-a mai atras la New York este faptul că acolo se vorbesc multe dintre limbile Pământului. Este un amalgam de culturi. Are și o varietate culinară, pe toate gusturile: de la cei mai nepretențioși, până la adevărații mofturoși într-ale măncării. Este cu adevărat o destinație specială, un loc de vis, de unde e posibil să nu vrei să mai pleci. Și eu cred că aș păți asta: cu siguranță m-aș despărți atât de greu de acest oraș încât aș face tot posibilul să mă întorc iar și iar la el, poate chiar pentru perioade mai lungi de timp.

Dar pentru că tot m-aș afla în State aș profita să vizitez cât mai multe orașe, să fac cât mai multe fotografii, să cunosc câți mai mulți oameni, să creez legături pe care să le și păstrez mai târziu. Cred că work and travel Vacante Speciale este un prilej oportun pentru tinerii studenți care vor să se dezvolte și să se maturizeze. Este un pas înainte, un mare avantaj pe care dacă știi cum să-l folosești în beneficiul tău, poți ajunge departe, trăindu-ți propriul vis american.

 

2 Comentarii

Lasă un răspuns