SuperBlog

Un Moș Crăciun descurcăreț

santas-workshopO sală enormă, luminată toată și îmbăcată în hăinuțe de Crăciun: multe beculețe, brazi împodobiți, decorațiuni, moși de zăpadă, beteală, globulețe. Două mii de elfi aleargă de colo colo de la o bandă rulantă la alta, unii ocupându-se cu împachetarea cadourilor, alții cu asamblarea jucăriilor și sortarea lor. E forfotă mare la Atelierul lui Moș Crăciun și toată lumea se pregătește de marele moment. În boxe răsună colinde de Crăciun și ninsoarea tocmai se pornește.

– Unde este șeful elfilor? întreb în timp ce îmi trec mâna prin barbă. Scăpărici? Scăpăriiiici!!!! Of, of, pe unde o umbla elful ăsta?

– Stăpâne? Cu ce te ajut? A…. listele, listele!!! Imediat aduc listele cu cei ce au fost cuminți și cei ce nu au fost. […] (aplecat peste un birou plin de hârtii) Unde le-am pus? Aaaaa, aici erați! Uite, Moș Crăciune, aici este lista cu ce-și dorește fiecare. 

– Ia să vedem … așa… așa… ahaaaa … ce scrie aici? Soția mea? Și sora mea? Ce e asta? Ce scrie că-și doresc? Nu văd fără ochelari, citește-mi tu, Elfule. Ăăăă, ce se aude?

– Îîîîî, gongul! Deja! Nu mai e timp, grăbește-te! Trebuie să pleci acum, altfel nu vei termina la timp de împărțit cadouri. Nu-ți face griji, Moșule, sunt convins că le vei dărui cadourile mult dorite! Trebuie doar să te concentrezi și să te gândești la ele!

Poate ați crede că Moș Crăciun e prieten cu timpul și că deține o telecomandă cu care îl poate manevra. Nimic mai fals! În realitate este o întreaga alergătură și foarte multe temeri că nu voi împărți tuturor copiilor câte ceva. Am ieșit alergând cu sacul plin de cadouri și gândindu-mă deja la care va fi prima poposire și ce trebuie să ofer. Rudolph și restul echipei erau deja pregătiți, așa că în câteva secunde am pornit la drum.

mos-craciun-sania

[…]

Trecuseră șase ore și eu eram frânt. Vizitasem Africa, fusesem în Las Vegas, băusem un pahar de lapte de iac absolut delicios în Tibet și oprisem câteva clipe în palma Statuii Libertății ca să le dau renilor frăguțe. Erau puțin cam obosiți. După mica pauză, pornisem în zbor spre casa unde locuiam. Familia mea nu știa că eu am fost ales noul Moș Crăciun, soția mea nici nu credea în Moșul. Îi mințisem că plec cu niște afaceri din oraș, pentru două zile.

– Hmmm, Rudolf, opriți aici!, îi spun, arătându-i acoperișul pe care urma să coborâm. Ăăăă și acum eu pe unde intru în casă? Că horn nu avem! Să intru pe ușă nu pot, în plus aș risca să fiu descoperit. Pe geam nu mai intru de când aveam cinșpe ani și fugeam de acasă noaptea, să nu mă vadă părinții. Subsolul! Ia să încerc pe acolo!, îmi zic și cobor ușor de pe acoperiș.

Până ajung în casă înjur de vreo cinci ori și-mi amintesc pe rând, de tot ce mi-a zis nevasta să fac… și bineînțeles că nu am făcut… Să iau grebla și lopata din  jumătatea aleii, să sparg gheața de pe scările subsolului, să pun un bec în subsol și să nu mai las furtunul aruncat prin curte, ci să-l fac colac și să-l duc undeva unde nu ne-am împiedica de el …

Ajuns în locul unde trebuia să fie un brad, constat cu stupoare că nu e! Unde să pun eu cadourile acum? Ce m-ar fi sfătuit Scăpărici să fac? În timp ce mă panicam din ce în ce mai tare mi-am adus aminte de un lucru extrem de important: eu eram Moș Crăciun! Acel Moș Crăciun care într-o singură noapte vizitează miliarde de case și împarte miliarde de cadouri! Acel Moș Crăciun fără de care miliarde de copii nu ar mai alerga nerăbdători spre brad în acea dimineață specială! Eu eram Moș Crăciun și aveam super-puteri! Mi-am căutat prin buzunarele pantalonilor săculețul cu pulberea de coarne de ren, am dat de trei ori din nas, am închis ochii și am suflat puternic în saculeț. Nori grei s-au ridicat în cameră, au început să sclipească și supriză! Un brad verde, falnic și gata împodobit s-a înălțat în fața mea. Am mai învârtit de trei ori din vârful urechilor și casa s-a îmbrăcat în hăinuțe luminoase.

– E super! Abia aștept să se trezească soția să-i văd reacția! Niciodată nu a fost mai frumos aici!, mi-am spus zâmbind, mândru de ceea ce făcusem. Oooo, era să uit! Cadourile! Hmmm, nu am lista..  oare ce își dorește scumpa mea? Haide, Moșule, concentreză-te! Să fie oare un inel? O rochie? Of of of …

Atunci am închis ochii și m-am gândit la chipul ei angelic, la pielea frumoasă,  la zâmbetele ei dulci din fiecare dimineață … i-am simțit atingerile și atunci …

Casetă cadou! Casetă cadou de la Farmec. Siguuuur! Parcă o și văd cum zburdă prin casă în timp ce vorbește cu soră-mea  la telefon și-i spune ce  produse eficiente au creat specialiștii Farmec! Ia să caute Moșul în sacul lui magic, trebuie să fie ceva acolo …  ia uite, Casetă cadou Derma – Cremă antirid și fermitate, asta e precis pentru sora mea, care ar fi în stare să stea ore în șir în fața oglinzii să vadă dacă i-a mai apărut vreun rid…ia să mai vedem ce găsesc pe aici … ooo, ăsta e ceea ce îmi doream pentru scumpa mea! Cadoul perfect! În sfârșit nu o voi mai vedea supărată din cauza firelor de păr ce rămân mereu ba prin baie, ba pe perie. Părul ei o să fie sănătos și foarte rezistent! Caseta cadou – Tratament Regenerare este cadoul ideal!

[…]

– Scumpoooo, am ajuns acasă!

– Vai, iubitule, ce dor mi-a fost de tine. Vino repede, vino! Moș Crăciun există! Există, auzi? Uite, ce nebunie e aici! Brad și decorațiuni și .. și caseta asta formată dintr-un șampon regenerant, ce îmi va reface structura firului de păr și un ser termoprotector care îmi va proteja părul de temperaturile ridicate ale instrumentelor de coafare. Doar știi câte probleme mi-a cauzat folosirea plăcii când mi-l îndreptam. Nu știu cum a făcut Moșul ăsta, dar mi-a înveselit enorm sufletul!

– Da, nici eu nu știu cum a reușit …

 

Articol scris pentru SuperBlog.

Surse foto în ordinea aparițiilor: blog.celoxis.com

mos-craciun.totu.ro

farmec.ro

2 Comentarii

Lasă un răspuns