SuperBlog

Utile în bucătăria mea

Utile în bucătăria mea

Dacă am ajuns la concluzia că o casă aerisită înseamnă o casă fără lucruri inutile, să știți că în ceea ce privește bucătăria mm.. mă cam sabotez singură. Îmi place și mă simt confortabil să știu că am tot ce trebuie și că dacă am chef la doișpe noaptea să fac brioșe, mă pot apuca liniștită de asta, știind că tava specială pentru brioșe mă așteaptă în dulap.

Fiind blogger culinar și plăcându-mi tare mult treaba asta cu prăjituritul în special, mă agaț destul de des prin magazine de diferite obiecte – forme, tăvi, ustensile, dar nu înainte de a mă gândi și răzgândi de câteva ori. Cum nu prea refac nicio rețetă (excepție făcând extrem de puține), atunci am grijă să nu-mi cumpăr lucruri pe care să le folosesc doar o dată. De-a lungul timpului am adunat o groază de lucruri și cred eu că nu sunt inutile, cel puțin nu pentru mine. Ba chiar pe unele le consider indispensabile.

Farfurii, tacâmuri, oale și tigăi

Musai, dar musai niște farfurii simple, albe, pătrate sau dreptunghiulare. Pentru mâncat diverse, ori cel mai util, pentru poze. Îmi scot preparatele în evidență și nu încarcă fotografia. Îmi place să am farfurii mai multe, pentru că vreau să știu că dacă nu spăl vasele 2 mese la rând, am în continuare în ce mânca. Oricum, am așa o vagă impresie că de lipsa farfuriilor și a tacâmurilor nu se plânge nimeni. Cât despre oale și tigăi, cred că trebuie să avem strict cât trebuie și ce trebuie. Degeaba am cinci tigăi dacă doar în una gătesc, că celelalte patru îmi lipesc mâncarea. Aici contează calitatea.

Căni, cănuțe, cești, ceșcuțe

Cui nu-i plac cănile? Cine are rafturi ghiftuite până la refuz de căni? Una cu floricele, una cu pisici, alta cu omuleți verzi, una cu nu știu ce model, știu, mereu apar căni „ochioase” prin magazine. Știu că nu avem decât o gură cu care bem, dar hai că-i fain să folosești o cană în funcție de starea pe care o ai. Ceștile sunt prea mici pentru cafea (părerea mea), dar sunt foarte bune pentru fotografii.

 

Forme și tăvi

Eh, dacă la categoria anterioară lucrurile sunt mai cumpătate, aici îmi ies din mână. Tăvi pentru chec/cozonac, tavă pătrată mică, tavă dreptunghiulară pentru prăjituri, tavă pentru brioșe .. Nu sună deloc așa rău, nu? Pe astea chiar le consider necesare. Partea pe care nu aș considera-o așa necesară, dacă n-aș avea pasiunea pentru prăjituri, constă în alte minunății. Forme pentru nuci, pentru faguri, pentru sărățele, pentru veverițe și ghinde. Din alea grele tată, din fontă, pe care le pui pe aragaz și dacă n-ai mâner din lemn la ele, nici că mai pui mâna. După o oră de întors de pe-o parte pe alta ori te lași de prăjiturit, ori mai pui de-o porție. Astea-s fiță știu, se poate și fără ele, dar nu când ești blogger culinar. Trebuie să vii mereu cu ceva, cu altceva, care să atragă interesul. Așa m-am ales cu o pungă plină de forme de prăjituri, cu un creion de decorat, cu formă de guguluf, cu forme de mini guguluf, forme de coșulețe, de tartă, de mini tartă, de cornulețe și Dumnezeu știe ce-o mai fi prin fundul sertarului. Utile toate? Absolut, doar sunt folosite și refolosite de m-am săturat numărând dățile.

Ustensile de bucătărie

Și la ustensile de bucătărie intră o listă lungă cât o zi de post. De la niște cuțite veritabile cu care poți tăia și piatra, la polonic, strecurătoare, răzătoare, palete și musai, dar musai un sucitor. I-am simțit lipsa când nu l-am avut. M-am folosit de diverse, că doar știți că omu-i inventiv, începând cu propriile mâini până la sticle care puteau fi folosite pe post de sucitor, dar cum să apar eu în filmare întinzând aluatul cu-o sticlă de bere? Tot absolut necesar ar mai fi un cântar de bucătărie. Pe mine cel puțin mă ajută tare mult. O mașină de măcinat nucă, un mixer (da, nu e chiar ustensilă, dar îl primim și pe el la categoria asta) și cred că aș putea trage linia de final. Sau poate aș mai adăuga un tel. Tare util a fost când n-am avut mixer. Am bătut la o spumă de albușuri 20 de minute. N-am murit, dar când poți economisi timp și energie, de ce să nu o faci?

 

Lungă sau scurtă, cam așa arată lista mea de obiecte utile prin bucătărie. Multe dintre ele, poate vă par inutile, dar eu le găsesc folositoare și chiar le pun la treabă. Încerc pe cât posibil să nu mă las mânată de impulsul de a cumpăra orice îmi place pentru că nu vreau să umplu bucătăria cu chestii pe care le voi îngrămădi într-un sertar și nu le voi folosi vreodată. Caut să mă folosesc de obiecte de mai multe ori, iar dacă nu-mi poate fi de ajutor decât o dată, înseamnă că nu-și are locul la mine.

Aș vrea să aflu cum vi se pare lista mea, ce obiecte folosiți voi și dacă sunteți genul de oameni care cumpără ca să fie acolo, chiar dacă știu că nu vor folosi niciodată?

 

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2020, proba cu numărul 4.

 

3 Comentarii

Lasă un răspuns